بررسی اینترنت فیبر نوری مخابرات (تجربه عملی از ثبتنام تا اتصال و تست سرعت)
تجربه استفاده از اینترنت یک گیگابیت به شرط عبور از هفت خوان مخابرات
شرکت مخابرات در شهرهای مختلف، سرویس اینترنت فیبر نوری پرسرعت خود موسوم به «تانوما» را عرضه میکند و فعلا، بیشترین اتصال کاربران را در اختیار دارد. بررسی اینترنت فیبر نوری مخابرات نشان میدهد سرعت تا ۱ گیگابیت بر ثانیه باز است؛ به شرط اینکه دستتان به این سرویس برسد.
مخابرات با جشنوارههای مختلف و طرحهای مودم رایگان و اقساطی یا دعوت به تماس با شماره ۲۰۲۰ در هر شهر روی قبض تلفن ثابت، از کاربران میخواهد برای اینترنت تانوما ثبتنام کنند.
در ظاهر همهچیز خوب و جذاب است و انگار فقط کافی است یک کاربر اراده کند و هزینه ثبتنام و خرید مودم را بدهد تا به پرسرعتترین اینترنت ایران متصل شود. اما در عمل، وقتی کاربری با ۲۰۲۰ تماس میگیرد یا به یکی از مراکز مخابراتی سر میزند؛ تازه ماجراها شروع شده و چندین ماه پیگیری، دوندگی، انتظار و دردسرهای زیاد آغاز خواهد شد.
در حالی که در بیشتر شهرها، فعلا شرکت مخابرات پیشتاز اتصال کاربران به فیبر نوری است و بسیاری از مردم، چارهای جز انتخاب این اپراتور و تبدیل اینترنت ADSL به اینترنت تانوما ندارند؛ اما مشکلات پیشرو فراوان است؛ از طرحها و تعرفههای مختلف در شهرها تا انتظار برای کابلکشی و سوکتزنی و اتصال و حتی سرویسهایی که میگیرید.
در این مطلب، میخواهیم بیشتر و عملیاتی درباره تانومای مخابرات صحبت کنیم و در عمل سراغ بررسی اینترنت فیبر نوری مخابرات برویم و ببینیم چه مودم و سرعتی به ما میدهد؛ چه بستهها و سرویسهایی دارد و هزینههای نصب و راهاندازی و کابلکشی چقدر است؟
هفت خوان ثبت نام فیبر نوری مخابرات
برای اینکه فیبر نوری مخابرات بگیرید؛ باید کفش آهنین بپوشید و ارادهای پولادین به همراه مقدار زیادی شانس و اقبال داشته باشید!
سه روش برای شروع ثبت نام اینترنت تانوما دارید:
۱- تماس با شماره تلفن ۲۰۲۰ و سوال و جواب درباره وضعیت پوششدهی منطقهتان (اگر جواب درست و حسابی بدهند).
۲- رفتن به سایت iranfttx.ir و بررسی وضعیت پوششدهی منطقه و محلهتان و اینکه آیا مخابرات در این منطقه فیبرکشی کرده یا نه و بعد اگر دیدید مخابرات هم جزو اپراتورهای فعال منطقهتان است؛ درخواست اتصال بدهید (راهنمای کامل استفاده از سامانه iranfttx).
۳- مراجعه حضوری به مراکز مخابراتی منطقه و بعد ثبتنام و پرداخت هزینه و …
بهترین و مطمئنترین روش برای ثبتنام فیبر نوری مخابرات، همین روش آخر است. چند وقتی یک بار سری بزنید و بگویید از فیبر نوری چه خبر؟ چه طرحها و مودمهایی دارید و چطور باید ثبتنام کنیم؟
اگر محلهتان را فیبرکشی کرده باشند؛ همانجا میتوانید یکی از طرحها و بستههای آغازین را انتخاب و ثبتنام کنید و تازه باید چند ماه منتظر بمانید و چندین بار دیگر به این مرکز مخابراتی، رفت و آمد کنید!
بسته آغازین، هزینه فیبرکشی و نصب و راهاندازی: هرچی من میگم!
یکی از مشکلات مخابرات این است که چیزی که توی سایتش نوشته با چیزی که در مراکز مخابراتی استانها و شهرستانهای مختلف کشور، ارائه میشود؛ خیلی فرق دارد.
مثلا، مخابرات از سرویس فیبر نوری ۱ گیگابیت بر ثانیه حرف میزند ولی وقتی شما برای ثبتنام به مرکز مخابراتی مراجعه میکنید؛ میگویند چنین سرویس و طرحی نداریم.
اینجا است که باید سمج شوید و شماره سرویس زده شده در سایت مخابرات را به مسئول مربوطه نشان بدهید و درخواست سرویس مورد نظر را بکنید و … تا شاید کوتاه بیایند و به شما بدهند.
در تصویر زیر، بستههای آغازین فیبر مخابرات را در سایت این شرکت میبینید که سرعتها همگی تضمین ۱۰۰ مگابیت است و خبری از سرویس ۱ گیگابیت نیست:
در سپاهان شهر اصفهان که فیبر نوری مخابرات را تست و بررسی کردیم؛ شرایط دریافت سرویس ۱ گیگ به شرح زیر است:
بسته آغازین: ۱ ماهه ۵۰۰ گیگابایت با سرعت ۱ گیگ به قیمت ۴۰۰ هزار تومان
هزینه فیبرکشی داخل ساختمان: ۵۰۰ هزار تومان
هزینه نصب، راهاندازی، سوکتزنی: ۴۰۰ هزار تومان
تقریبا هزینه فیبرکشی و نصب و راهاندازی اینترنت مخابرات به طور میانگین ۱ میلیون تومان میشود. اگر فیبرکشی بیشتری داشته باشید؛ هزینه بالاتر خواهد رفت.
بسته آغازین هم بستگی به خودتان دارد چه حجم و سرویسی انتخاب کنید ولی گفتیم بیشتر وابسته به طرحهایی است که در مخابرات استان و شهرستان شما وجود دارد.
قیمت بستههای اینترنت فیبر نوری مخابرات نیز در تصاویر زیر مشخص است:
هنگام مقایسه قیمت اینترنت فیبر نوری شرکتهای مختلف، اشاره کردیم که مخابرات، ارزانترین بستهها را دارد و تقریبا از تنوع بالایی هم برخوردار هستند.
قیمت و خرید مودم فیبر نوری؛ زرنگبازی!
برخی شهرها، طرح ثبتنام فیبر نوری با مودم رایگان را دارند که البته مودم ارزان قیمتی مانند هواوی HG8546M داده میشود.
اگر مودم رایگان نصیبتان نشود؛ باز میتوانید مودمهای ارزان ۳ میلیون تومانی مخابرات را بردارید که غالبا از برند هواوی یا فایبرهوم هستند. مثلا، در برخی شهرستانهای مدلهای به مشتریان داده میشوند.
مشکل این مودمها، وای فای تک بانده و درگاه شبکه لن صد مگابیتی است که تقریبا سرعت اینترنت را محدود میکنند.
اگر کمی زرنگ باشید و مدام پیگیری کنید که چه مودمهایی توسط مجری مخابرات به فروش میرسد؛ میتوانید مودمی مانند HS8145x6 هم بگیرید که یکی از بهترین مودمهای دو بانده فیبر نوری بازار ایران است.
برای مثال، در اصفهان این مودم را مخابرات به قیمت ۴/۷۰۰/۰۰۰ تومان به ما داد. مودم HS8145x6 در بازار هم حدودا همین قیمت است ولی میتوانید با ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار تومان پایینتر هم بخرید.
تست و بررسی فیبر نوری مخابرات: کم و بیش دانلود ۱ گیگابیت
تست سرعت سرویس ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ مگابایت فیبر نوری مخابرات در سپاهان شهر اصفهان و روی بسته ۵۰۰ گیگابایتی ۱ ماهه و با مودم HS8145x6 و کابل شبکه را در زیر مشاهده میکنید:
این تست روی سرورهای داخلی است. بیشتر اوقات، اگر اختلال و قطعی و مشکل خاصی در شبکه و اینترنت کشور نباشد؛ سرعت دانلود حوالی ۹۵۰ مگابیت بر ثانیه است ولی نمیدانیم چرا، آپلود روی سرعت ۱۰۰ مگابیت، قفل شده است:
پینگ سرورهای داخلی هم بین ۹ تا ۱۳ میلی ثانیه کم و زیاد میشود.
بعضا خیلی نادر اتفاق میافتد سرعت به ۴۰۰ الی ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه برسد ولی بیشتر اوقات سرعت دانلود بالای ۹۰۰ مگابیت است.
روی سرورهای خارجی و به طور مشخص، در تست ما سرورهای battlement شرکت blizzard، سرعت دانلود بیشتر از ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش نخواهد داشت:
البته، به دلیل فیلترینگ و اختلالهای کم و بیش در شبکه، گاهی اوقات سرعت سرور خارجی افت میکند و مثلا به ۲۵۰ مگابیت بر ثانیه میرسد اما بیشتر اوقات ۴۰۰ تا ۵۰۰ مگابیت است.
در تست دیگری برای بررسی اینترنت فیبر نوری مخابرات در شهر رشت گیلان، سرویس ۱۰۰ تا ۳۰۰ مگابیت با مودم HG8546M سرعتی بیشتر از ۱۰۰ مگابیت به ما نمیداد که در نهایت با تعویض مودم و خرید مودم EG8145x6 و استفاده از کابل Cat 6 سرعت به نزدیک ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه رسید:
سرعت آپلود هم غالبا بالای ۲۰۰ مگابیت و پینگ نزدیک به ۱۵ مگابیت بر ثانیه است.
چند نکته مهم خرید اینترنت تانوما
۱- در سایت مخابرات، همه سرویسهای فیبر نوری با تضمین سرعت ۱۰۰ مگابیت عرضه شدند ولی بدانید اگر مشکل و اختلال خاصی روی شبکه نباشد؛ سرعت به طور خودکار تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا خواهد کرد. ظاهرا مخابرات فروش سرویس ۱ گیگ به صورت مجزا را متوقف کرده است.
۲- برای دریافت حداکثر سرعت دانلود و آپلود فیبر نوری مخابرات، چه روی وای فای و چه روی کابل شبکه و اترنت، باید مودم فیبر نوری دو بانده با درگاه شبکه هزار مگابیتی خریداری کرده باشید. مودم و کابل شبکه تاثیر زیادی روی سرعت اینترنت تانوما دارند. توصیه میکنیم نگاهی به مقاله «بهترین مودم فیبر نوری» ما بیندازید.
۳- هزینههای نصب و راهاندازی و فیبرکشی در شهرهای مختلف متفاوت است ولی شما باید بودجهای بین ۱ تا ۱.۵ میلیون تومان برای این موارد کنار بگذارید که با هزینه حدود ۴ میلیون تومانی مودم و خرید بسته آغازین نزدیک به ۵ تا ۵.۵ میلیون تومان هزینه کلی اولیه دریافت فیبر نوری تانوما میشود.
۴- شرکتهای FCP معمولا کیفیت اینترنت بهتر ولی قیمت گرانتری دارند. اگر چندین شرکت در منطقه شما سرویس فیبر نوری میدهند؛ خرید فیبر شاتل یا آسیاتک یا ایرانسل بهتر از مخابرات است اما گرانتر پای شما تمام میشود.
در آخر اینکه اگر دوست دارید؛ تجربه کاربری و تست و بررسی اینترنتهای فیبر نوری دیگر شرکتها را هم نگاهی کنید:
تجربه عملی اینترنت فیبر نوری مخابرات (ارسالی کاربران – ۱)
۱- برای من حدود سه ماه از پرداخت هزینه، تا فیبرکشی و اتصال زمان برد و مشکل محدودیت در انتخاب مودم ست شده توسط OLT رو هم دارند. متاسفانه مجبور شدم فایبرهوم 6143D بخرم با اینکه ترجیحم برند و مدل های دیگری بود.
ولی در نهایت ارزشش رو داشت.
البته این سه ماه که عرض میکنم با پیگیریهای مستمر خودم و تماس مستقیم با کارشناسان و پیمانکاران شون بود؛
البته غیر از مرحله ثبت نام دیگه هرگز مجبور نشدم حضوری پیگیری کنم.
۲- هزینه فیبرکشی داخلی و خارجی هم توسط خود مخابرات پوشش داده شد + مودم رایگان (که البته هنوز نرفتم تحویل بگیرم).
۳- سعی کنید برای اقدام مستقیماً و حضوری به مخابرات منطقه خودتون مراجعه کنید و با کارشناس مربوطه ارتباط بگیرید؛ شماره تلفن خودشون رو هم حتماً بگیرید که بتونید پیگیری بدون واسطه انجام بدید.
۴- در مرحله بعدی، پیمانکاری که برای فیبرکشی میاد، ارتباط بگیرید؛ معمولاً شماره تلفن اشخاصی که مراحل بعدی (مثل فیبرکشی داخلی و نصب مودم) رو انجام میدن دارن و میتونید با تماس با اونها کارتون رو تسریع کنید.
طبق تجربه بنده، با لحن مناسب و توام با احترام و حالت خواهشمندانه با پیمانکار و نصاب مربوطه برخورد کنید بهتره.
مشکلات مربوط به این حوزه بیشتر ناشی از سوء مدیریت خود شرکت مخابرات هست.
تجربه عملی اینترنت فیبر نوری مخابرات (ارسالی کاربران – ۲)
یک تجربه و بررسی اینترنت فیبر نوری مخابرات دیگر:
۱- من ۵ ماه پیش داخل سامانه ۱۹۵ شکایت کردم که شاتل تعهد داره ولی نمیده. با من از شاتل تماش گرفتن و گفتن ۱ ماهه بهت میدیم. من هزینه رو واریز کردم و بعد ۵ ماه نکشیدن و منم هزینه رو پس گرفتم.
۲- یه باکس فیبر نوری مخابرات سر کوچه بود که من چون برای مغازه میخواستم و نزدیک بود؛ زنگ زدم ۲۰۲۰ مخابرات. حتی دوستانم تو مخابرات گفتم پیگیری کنن و میگفتن نمیدیم.
۳- بعد ۲ سال یه همسایه واحدهای بالای مغازه اومدن. چون قبلا خودش زیرساخت بود؛ رفت باکس فیبر نوری را باز کرده دیده یکیش فقط فعاله. خلاصه پیگیری کرد؛ برای خودش گرفت ما هم برای مغازه نه یکی بلکه ۲ تا ثبت نام کردیم.
۴- قرار شد سرویس با سرعت ۱ گیگ با کابل کشی رایگان به ما بدن که اومدن کابل کشیدن بعد زنگ زدن که بابت ۲ تا خط باید ۴ تومن هزینه کابل کشی بدی!!!
من گفتم تو سامانه ۱۹۵ شکایت میکنم که کلا لحنشون عوض شد و بیخیال پول گرفتن شدند.
دوستان حتما از این سامانه استفاده کنید؛ ظاهرا خیلی کار راه بندازه.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.