سه نکتهای که باید پیش از خرید یک تقویتکننده وایفای بدانید!
هنگامی که سیگنالهای وایفای به نقطه از خانه نمیرسند یا بسیار ضعیف میرسند و سرعت اینترنت بسیار پایین است؛ روشهای مختلفی برای حل مشکل وجود دارد.
در بیشتر اوقات، افراد به فکر تقویت وایفای میافتند و سراغ خرید یک اکستندر وایفای خوب میروند. اکستندر وایفای میتواند سیگنالهای ضعیف شده مودم یا روتر شما را دریافت کرده و پس از تقویت، دوباره در هوا منتشر کند تا مشکل وایفای رفع شود.
اکستندر وایفای میتواند یک روتر یا اکسسپوینت دوم یا دستگاه تقویتکننده وایفای باشد.
اما همیشه خرید یک اکستندر وایفای بهترین راهحل نیست و گاهی اوقات باید مشکل را از سرمنشاء حل کرد یا کل سیستم وایفای خانه را تغییر داد.
خرید یک تقویتکننده وایفای و نصب آن شاید مشکل را موقتی حل کند ولی دوباره چند ماه بعد و با یک تغییر کوچک در سبک زندگی و استفاده از وایفای، مشکل سرعت اینترنت مطرح شود.
خیلی خلاصه به سه نکته و موضوع مهمی اشاره میکنم که باید حتما از آنها اطلاع داشته باشید و بعد به بازار برای خرید یک اکستندر وایفای بروید:
مش وایفای
اگر در چندین نقطه از خانه با مشکل سیگنالهای ضعیف وایفای روبرو هستید یا خانه شما بزرگ و چند صد متری است یا ویلایی است و چند طبقه است و شما در کل اتاقها و حتی فضای بیرون نیاز به وایفای دارید؛ خرید یک اکستندر وایفای نمیتواند مشکل را حل کند.
در این مواقع، بهتر است دنبال راهحلهای بهتر و بهروزتری مانند مش وایفای باشید. روترهای مش وایفای در بستههای چندتایی عرضه شده و یکی از آنها به مودم وصل میشود تا اینترنت را به اشتراک بگذارد ولی باقی روترها در نقاط مختلف خانه پخش میشوند.
مش وایفای سعی میکند یک سرعت و پوششدهی یکسان و همیشه قوی برای اینترنت درست کند. این روترها با هم در ارتباط هستند و یک شبکه مش ایجاد میکنند. مهم نیست شما به کدامیک از این روترهای مش وایفای وصل شوید؛ بلکه مهم این است که همیشه به نزدیکترین روتر وصل شده و در نتیجه سرعت اینترنت و قدرت وایفای بالایی دارید.
مش وایفای به طرز حیرتانگیزی و در عمل نه در حرف، مشکل وایفای خانههای بزرگ را حل میکنند و برای کاربرانی که چندین دستگاه در چند نقطه از خانه یا دفتر کار دارند و هریک باید به یک اتصال سریع اینترنت وصل باشد؛ بسیار مفید و کاربردی هستند.
خوب، طبیعی است که قیمت و هزینه مش وایفای بیشتر از اکستندر است ولی شما یک بار برای همیشه مشکل را حل میکنید تا اینکه در طول زمان چندین اکستندر برای نقاط مختلف محل زندگی یا کار خود بخرید.
به علاوه، روترهای مش وایفای قابلیتها و امکانات شگفتانگیزی دارند که شما را غافلگیر میکنند.
بهروزرسانی روتر بیسیم
اگر قدرت خرید مش وایفای را ندارید و هزینه آن بسیار زیاد است و از سوی دیگر روتر یا مودم روتر شما بسیار قدیمی است و مثلا یک آنتنه یا تک بانده است؛ راهحل ارزانتر خرید یک روتر دوبانده بهروز و تعویض روتر قدیمی است.
روترهای امروزی هم قدرت آنتندهی بیشتری دارند و هم از سرعت وایفای بالاتری برخوردار هستند. غالبا روترهای امروزی میتوانند به راحتی یک خانه زیر ۱۵۰ متر را زیر پوشش وایفای خوب ببرند در حالیکه روترهای قدیمی از پس یک خانه ۶۰ متری هم برنمیآیند.
خرید یک روتر دوبانده مدل جدید بسیار بهصرفهتر از مش وایفای است ولی گاهی اوقات همان سرعت وایفای و اینترنت به همراه کلی قابلیتها و امکانات جدید در اختیارتان قرار میدهد.
برخی روترهای بیسیم قابلیت تبدیل شدن به مش وایفای در آینده را دارند. یعنی اگر به خانهای بزرگتر کوچ کردید یا محل کار خود را توسعه دادید؛ سریعا میتوانید یک روتر دیگر مشابه آن خریداری کرده و مش وایفای راهاندازی کنید.
مثلا، روتر گوگل وایفای (Google WiFi) چنین قابلیتی دارد. این روترها دارای نرمافزار موبایل هم هستند تا خیلی ساده و با گوشی خود بتوانید همهچیز را کنترل کنید.
سرعت در برابر پوششدهی
هنگام انتخاب یک اکستندر یا تقویتکننده، باید انتخاب کنید دستگاهی میخواهید که سرعت وایفای بیشتری به شما بدهد یا دستگاهی میخواهید که پوششدهی وایفای بیشتری داشته باشد.
مثلا با خرید یک اکستندر ساده که به پریز برق کنار میزتان وصل میشود؛ شاید مشکل سرعت اینترنت شما حل شود و اوضاع بهتری را شاهد باشید ولی دیگر نباید انتظار داشته باشید پوششدهی وایفای در آن نقطه از خانه بهتر شده باشد.
در عوض، وقتی سراغ خرید یک اکستندر دوبانده با آنتنهای خارجی میروید و هزینه بیشتری میپردازید؛ طبیعی است که پوششدهی بیشتری به دست آورده و میتوانید چندین دستگاه را به وایفای اکستندر وصل کنید.
میخواهم بگویم خود اکستندرهای وایفای هم در چندین گروه از نظر قابلیتها و امکانات تقسیمبندی میشوند و شما باید بدانید دقیقا دنبال چه چیزی هستند و برای چه مشکل و نیازی میخواهید یک اکستندر بخرید.
خواندن مقالات زیر را هم توصیه میکنم:
مش وایفای یا اکستندر؛ کدامیک برای تقویت وایفای خانه مناسبتر است؟
۴ وایفای اکستندر برتر بازار در سال ۲۰۱۸
۵ ترفند سریع برای بهبود سرعت وایفای خانگی
به اینترنت سریعتری نیاز ندارید؛ به روتر بهتری نیاز دارید!
چگونه وایفای پرسرعت را از طبقه اول به طبقه چهارم ببریم؟
۶ دلیل برای استفاده از روترهای رده بالا در کنار مودمهای همراه
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
پیشگامان هم زد تو خط vdsl!
ثبت نام:
https://pishgaman.net/vdsl-form/?utm_source=site&utm_medium=webbanner&utm_campaign=vdsl
و آسیاتک:
https://ecare.asiatech.ir/form/poll-public-vdsl
امیدوارم تخیلی و الکی نباشه
تو تعرفه های دیدبان نت هم بسته های vdsl اومده:
https://didi.ir/price/