اخبار ایران

مدیرعامل شاتل از تبعیض در فیلترینگ اپراتورهای ثابت و همراه خبر داد

احمدرضا نخجوانی: شرکت‌های اینترنت ثابت با چالش اقتصادی بی‌سابقه و بحران برگشت ناپذیر روبرو هستند

مدیرعامل شاتل از تبعیض در فیلترینگ اپراتورهای ثابت و همراه می‌گوید و اینکه این تبعیض در سطح فیلترینگ، شک‌برانگیز و مشکل‌ساز است. همچنین، نخجوانی، مشکلات شرکت‌های FCP پس از محدودسازی اینترنت را وحشتناک خوانده و از «چالش اقتصادی بی‌سابقه» و «بحران برگشت ناپذیر» سخن می‌گوید.

چند روز پیش و در گزارش کاهش درآمدیی ۱۱۷ میلیارد دلاری آسیاتک و های وب، گفتیم که اینترنت ثابت در ایران دارد آخرین نفس‌های به شماره افتاده خود را می‌کشد و این ماجرای فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام و سرویس‌های گوگل، محدودسازی‌های اینترنت به نت داخلی و اختلالات زیادی که در ۴۰ روز اخیر داشتیم؛ ضربه مهلکی به آن‌ها وارد ساخته است و بیم ورشکستگی آن‌ها تا پایان سال، با ادامه روند فعلی می‌رود.

تبعیض در فیلترینگ اپراتورهای ثابت و همراه

حالا، «احمدرضا نخجوانی» نیز درباره مشکلات شرکت‌های FCP و شاتل به خبرنگاران، توضیحاتی داده است. او به دیجیاتو گفته است علاوه بر مسئله کاهش مصرف کاربران که به کاهش درآمدهای شرکت شاتل منجر می‌شود و محدودیت‌های جاری باعث نارضایتی گسترده مشتریان شده است؛ با مسئله دیگری به نام تبعیض در فیلترینگ روبرو هستیم:

«ضمن آن که ما از دیدگاه یک سرویس دهنده، با اعمال محدودیت در سرویس‌ها مشکل داریم و فیلترینگ‌های صورت گرفته، سطح نارضایتی کاربران را به شکل بسیار جدی افزایش داده و شکایت انبوه آنان را در پی داشته است، بخشی از شکایت کاربران به خاطر تبعیض در میزان سخت‌گیری و تفاوت فیلترینگ اپراتورهای ثابت با همراه است.»

احمدرضا نخجوانی

مدیرعامل شاتل می‌گوید اپراتورهای اینترنت هیچ نقشی در فیلترینگ و این محدودیت‌ها از سوی لایه‌های بالاتر صورت گرفته و یک پهنای‌باند فیلتر شده به دست آن‌ها می‌رسد اما کاربران فیلترینگ را از چشم آن‌ها می‌بینند:

«ما به عنوان اپراتور ارتباطات، هیچ نقشی در فیلترینگ نداریم و پهنای باند اینترنت به صورت فیلتر شده برای توزیع به دست ما می‌رسد. اما چون در لایه‌ی بالاتر، سیستم و مسیر فیلترینگ اپراتورها با هم متفاوت است، مردم از این موضوع بی اندازه گلایه دارند و این نابرابری را از چشم ما می‌بینند. متاسفانه پی‌گیری ما با آقایان نیز راه به جایی نبرده است. طبیعتا ما آرزومندیم که رفع محدودیت برای همه صورت گیرد اما این تبعیض، شک برانگیز و مشکل ساز است.»

چرا شرکت‌های اینترنت ثابت بیشتر از اپراتورهای موبایل متضرر می‌شوند؟

نخجوانی درباره تاثیرات مالی اختلالات و فیلترینگ اینترنت در یک ماه و نیم اخیر نیز می‌گوید:

«محدودیت‌های یک‌باره‌ای که در دسترسی مردم ایجاد شده، کاهش درآمدی ده‌ها درصدی را برای اپراتورها در پی داشته و ما را با چالش اقتصادی بی‌سابقه‌ای رو به رو ساخته است و دیر یا زود، برای ما و صنعت ارتباطات بحران برگشت ناپذیری ایجاد خواهد کرد.»

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین اینترنت بیسیم در ایران

نحوه درآمدزایی شرکت‌های اینترنت FCP با اپراتورهای موبایل متفاوت است. وقتی یک محدودیت یا فیلترینگ در اینترنت کشور رخ می‌دهد؛ شاید یک کاربر اینترنت موبایل به طور موقت، بسته اینترنت خریداری نکند و مصرف ترافیک او پایین بیاید ولی چون سیم کارت اپراتور موبایل را خریداری کرده است؛ پس از اتمام محدودیت‌ها، دوباره اقدام به خرید بسته اینترنت کرده و این کاهش درآمد موقتی اپراتور، باز می‌گردد.

اما در اینترنت ثابت، وقتی کاربر مصرف خود را متوقف می‌کند؛ احتمالا این سرویس را کنار گذاشته و سراغ سرویس اینترنت سریع‌تر و بهتری می‌رود. ضمن اینکه، پس از مدتی از عدم استفاده اینترنت روی خط تلفن، خط رانژه شده او نیز جمع‌آوری می‌شود. به همین دلیل است که همیشه اختلالات اینترنت و فیلترینگ، باعث کاهش کاربران اینترنت ثابت شده و مهاجرت آن‌ها به اینترنت موبایل را در پی دارد.

بیشتر بخوانید: ۱۵ پرسش و پاسخ مهم درباره خرید اینترنت ADSL

موضوع دیگری که مدیرعامل شاتل اشاره کرده ولی بیشتر توضیح نداده است؛ تبعیض در فیلترینگ اینترنت ثابت و موبایل است. به اعتقاد احمدرضا نخجوانی، سخت‌گیری‌های فیلترینگ روی اینترنت ثابت بیشتر از اینترنت موبایل بوده است که البته با تصورات و پیش فرض ما متفاوت است و همیشه می‌بینیم که ابتدا یک سرویس در اینترنت موبایل فیلتر شده و بعد به اینترنت ثابت می‌رسد.

شرکت شاتل برای جلوگیری از ریزش مشتریان خود و جبران ضررهای مالی، هفته پیش یک بسته اینترنت ۱۰ گیگابایت ۱۵ روزه به کاربران برخی استان‌ها هدیه داد. همچنین، برخی بسته‌های اینترنت ثابت خود را در آبان ماه تا ۵۰ درصد تخفیف ارائه کرده است.

بسیاری از کارشناسات از مرگ تدریجی اینترنت در ایران سخن می‌گویند و پیش‌بینی می‌کنند با ادامه وضع موجود، تا پیش از پایان سال شاهد ورشکستگی و جمع شدن بسیاری از شرکت‌های اینترنتی خواهیم بود.

 


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا