راهنمای خرید

راهنمای کامل خرید مودم فیبر نوری – معرفی بهترین مودم‌های GPON

در هنگام خرید مودم فیبر نوری چه نکاتی را توجه کنیم؟

برای اینکه به اینترنت فیبر نوری وصل شوید؛ باید مودم فیبر نوری داشته باشید. مودم فیبر نوری با مودم ADSL و VDSL یا مودم‌های ثابت و رومیزی ۴G LTE و TD-LTE متفاوت است و مشخصات، ویژگی‌ها، پورت‌ها و قابلیت‌های مختص به خودش را دارد.

شما نمی‌توانید یک مودم ADSL یا VDSL را برای اینترنت فیبر نوری استفاده کنید. اگر تصمیم به خرید اینترنت فیبر نوری یا اینترنت FTTH دارید؛ حتما به یک مودم فیبر نوری یا مودم GPON نیاز دارید. حالا، این مودم را ممکن است شرکت سرویس‌دهنده اینترنت (مثلا شرکت مخابرات ایران) به شما بدهد و هزینه‌ای را بگیرد یا اینکه به شما بگویند از بازار یک مودم GPON بخرید.

این مطلب، دقیقا راهنمای خرید مودم فیبر نوری یا مودم GPON یا مودم ONT است. ما در این مقاله می‌خواهیم مهم‌ترین نکات مورد توجه در هنگام انتخاب و خرید یک مودم فیبر نوری را توضیح دهیم و بهترین مودم‌های فیبرنوری یا GPON برای اینترنت تانومای مخابرات و FTTH سایر شرکت‌ها را معرفی کنیم.

اگر شما با فناوری و استانداردهای اینترنت فیبر نوری آشنایی دارید؛ باز هم خواندن این مقاله برای شما حاوی نکاتی است که شاید کمتر شنیده یا توجه کرده باشید و اگر درباره اینترنت فیبر نوری هیچ اطلاعات و آشنایی ندارید؛ باز هم توصیه می‌کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید تا همه‌چیز درباره اینترنت و مودم فیبر نوری دستگیرتان شود.

اینترنت فیبر نوری چیست؟

همان‌طور که از نام این نوع اینترنت پیدا است؛ اینترنت فیبر نوری اینترنتی است که بر بستر کابل‌های فیبرنوری ارائه می‌شود و دیگر بر پایه کابل‌های مسی نیست؛ بر حط تلفن ثابت شهری ارائه نمی‌شود و سرعت آن چندین برابر سرعت اینترنت ADSL و VDSL است.

در ADSL و VDSL که بخشی یا تمام آن بر بستر کابل‌های مسی است؛ از سیگنال‌های الکتریکی برای انتقال اطلاعات استفاده می‌شود ولی در اینترنت فیبر نوری از سیگنال‌های نوری روی الیاف‌های شیشه برای انتقال اطلاعات استفاده می‌شود که از نظر پهنای‌باند و سرعت ۱۰ برابر بهتر و بیشتر از کابل مسی است.

اینترنت فیبر نوری، سریع‌ترین اینترنت در سراسر دنیا است و اکنون در برخی ایالت‌های امریکا سرویس‌هایی با سرعت ۲ گیگابیت بر ثانیه ارائه می‌شود. معمولا، اینترنت فیبر نوری برای بازی‌های آنلاین، استریم بازی، استریم ویدئو، ویرایش فیلم، تولید محتوا و ادیت تصویر و فیلم بسیار مناسب است.

اینترنت فیبر نوری استاندارد و پروتکل و تجهیزات خاص خودش از جمله مودم فیبر نوری را نیاز دارد. اینترنت فیبرنوری در انواع مختلفی ارائه می‌شود که FTTH و FTTB و FTTC گفته می‌شود و هریک از نظر استاندارد، فناوری، روش استفاده و باقی قضایا با یکدیگر تفاوت دارند اما آن مدل اینترنت فیبرنوری که از آن به عنوان اینترنت فیبر خانگی یا اینترنت فیبر نوری منازل و کاربران نام برده می‌شود؛ اینترنت FTTH (سرنام Fiber to the Home) است.

در اینترنت فیبر نوری FTTH، از مرکز مخابراتی تا مودم داخل خانه شما کابل فیبر نوری کشیده شده است و در این مقاله هرکجا بگوییم اینترنت فیبر نوری منظورمان همین FTTH است.

در مدل FTTB کابل فیبر نوری از مرکز مخابرات تا یک مجتمع یا ساختمان می‌آید و آن‌جا می‌تواند کابل مسی شود.

در مدل FTTC کابل فیبر نوری از مرکز مخابرات تا یک کافوی اینترنت در خیابانی نزدیک خانه شما آمده است و از آن‌جا به بعد می‌تواند کابل مسی یا کابل فیبر نوری شود. اینترنت VDSL بر بستر فیبر می‌تواند یکی از گونه‌های FTTC باشد.

یک مدل FTTN کابل فیبر نوری از مرکز مخابراتی تا شرکت‌های توزیع کننده اینترنت آمده است.

تفاوت انواع اینترنت فیبر نوری

پس، ما با گونه‌های دیگر فیبر نوری کاری نداریم و می‌خواهیم از این لحظه به بعد درباره اینترنت فیبر نوری FTTH صحبت کنیم که از مرکز مخابراتی تا داخل خانه شما کابل فیبر نوری است و به طبع باید یک مودم فیبر نوری داشته باشید تا بتوانید از آن استفاده کنید.

GPON چیست؟

شاید اصطلاح مودم GPON را زیاد شنیده باشید. GPON یک فناوری مبتنی بر FTTH است که برای ارائه اینترنت فیبر نوری به منازل استفاده می‌شود. GPON مخفف Gigabit Passive Optical Network و تقریبا بهترین و پیشروترین فناوری در ارائه سرویس‌های فیبر نوری به منازل و کاربران نهایی محسوب می‌شود. فناوری GPON از نظر سرعت، کارایی، هزینه و راه‌اندازی بسیار مقرون به صرفه و بهینه است و دیگر نیازی به ارتقای آن پس از چند سال نیست.

یک شبکه GPON شامل دو بخش می‌شود. بخش نخست را OLT یا Optical Line Terminal می‌گویند و می‌تواند به هزار مشترک شبکه فیبر، سرویس‌دهی کند و معمولا در یک مرکز مخابراتی نصب می‌شود.

مودم فیبرنوری
درگاه ACP مودم فیبرنوری هواوی HG8546M

بخش دیگر GPON به نام Optical Network Terminal-Unit یا شبکه فیبرنوری پسیو است که مربوط به اتصالات مرکز مخابراتی به منازل می‌شود.

در برخی سایت‌ها و فروشگاه‌ها از مودم PON نیز نام برده می‌شود که با مخفف Passive Optical Network بود و اشاره به یک شبکه فیبر نوری پسیو پرسرعت دارد.

تا اینجا فهمیدیم که GPON و PON همگی به همان اینترنت فیبر نوری اشاره دارند و گونه‌ای از FTTH هستند که امروزه برای ارائه سرویس اینترنت پرسرعت فیبر نوری به منازل استفاده می‌شوند.

پس، مودم GPON یا مودم PON همان مودم فیبر نوری است.

مودم فیبر نوری چیست؟

مودمی که بتوان با آن به اینترنت فیبر نوری متصل شد را مودم فیبر نوری می‌گویند. مودم فیبر نوری با مودم ADSL و VDSL و مودم‌های سیم‌کارتی، مودم همراه ۴G و مودم‌های رومیزی و ثابت اینترنت موبایل متفاوت هستند و باید یک پورت فیبر نوری به همراه استانداردهای مربوط به اینترنت فیبر نوری را داشته باشند.

مودم فیبر نوری

مودم‌های فیبر نوری در چند دسته GPON و ONT و ONU قرار می‌گیرند و هریک با هم تفاوت‌هایی دارند. مودم GPON و مودم ONT برای منازل کاربران خانگی یا شرکت‌های کوچک استفاده می‌شود و مودم‌های ONU برای استفاده از اینترنت فیبر نوری در سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ به کار گرفته می‌شود. به زبان دیگر، مودم‌های ONT برای استفاده از اینترنت FTTH و مودم‌های ONU برای استفاده از اینترنت FTTB هستند.

مودم فیبر نوری
مودم ONU برای اینترنت FTTB

پس، اگر می‌خواهید یک مودم فیبر نوری خریداری کنید؛ باید دنبال خرید مودم GPON یا مودم ONT باشید و نباید مودم ONU بخرید.

چه مودمی از اینترنت فیبر نوری پشتیبانی می‌کند؟

اگر می‌خواهید به سادگی تشخیص دهید آیا یک مودم فیبر نوری از اینترنت فیبر نوری منازل یا FTTH پشتیبانی می‌کند یا خیر؛ بررسی کنید آیا از استاندارد +GPON B پشتیبانی می‌کند و دارای درگاه GPON یا APC است؟

اگر یک مودم دارای این دو ویژگی بود؛ یعنی هم استاندارد +GPON B را داشت و هم از پورت APC برخوردار بود؛ پس یک مودم فیبر نوری یا مودم GPON یا مودم ONT است و می‌توانید آن را برای اینترنت فیبر نوری منزل خود خریداری کنید.

مودم فیبر نوری

مهم نیست یک مودم چند درگاه RJ45 شبکه اترنت یا درگاه RJ11 تلفن ثابت دارد یا اینکه از درگاه USB پشتیبانی می‌کند یا خیر و آیا آنتن خارجی وای‌فای دارد یا نه؛ مهم این است که درگاهی داشته باشد که بتوانید کابل فیبر نوری را به آن وصل کنید.

درگاه‌های RJ45 در یک مودم فیبر نوری برای اتصال روتر، کامپیوتر، لپ‌تاپ، تلویزیون، کنسول بازی و دستگاه‌های دیگر به مودم و اینترنت هستند و درگاه‌های RJ11 تلفن ثابت نیز برای VoIP و FXS یا همان صوت بر بستر اینترنت و تلفن اینترنتی استفاده می‌شوند.

مهم‌ترین نکاتی که باید پیش از خرید یک مودم فیبر نوری بدانیم

تا اینجا می‌دانیم که اینترنت فیبر نوری چیست؛ مودم فیبر نوری چیست و چرا به یک مودم فیبر نوری نیاز داریم. حالا می‌رسیم به این نقطه که چگونه یک مودم فیبر نوری برای خودمان بخریم یا انتخاب کنیم.

پیش از اینکه بخواهیم وارد بازار شویم و یک مودم فیبر نوری برای خودمان انتخاب کنیم یا اینکه در سایت‌های فروشگاهی آنلاین دنبال بهترین مودم فیبر نوری باشیم؛ باید چند نکته بسیار مهم زیر را مدنظر قرار دهیم:

۱- مودم‌های فیبر نوری از فناوری ساخت قدیمی استفاده می‌کنند و مانند مودم‌ها و روترهای ADSL و VDSL به‌روز نیستند و هر سال مدل جدیدی از آن‌ها وارد بازار نمی‌شود. فلسفه ساخت این مودم‌ها، تبدیل سیگنال نوری به سیگنال الکتریکی در یک باکس و اتصال کاربر به اینترنت است و دیگر دنبال ارائه فناوری‌های پیشرفته و مدرن مانند وای‌فای دو بانده و سه بانده یا درگاه‌های اترنت چند گیگابیت و کیفیت سرویس و گیمینگ نیستند. پس، فراموش نکنید که مودم‌های فیبر نوری ساده هستند.

مودم فیبر نوری
مودم GPON برای اینترنت FTTH

۲- به همان دلیل بالا، اکثر، مودم‌های فیبر نوری دارای وای‌فای تک بانده ۸۰۲.۱۱n یا بدون وای‌فای هستند و کمتر مودمی سراغ داریم که وای‌فای دو بانده یا وای‌فای پرسرعت و قوی داشته باشد. پس، دنبال مودم فیبر نوری با وای‌فای دو بانده امروزی مانند AX نباشید.

برای جبران مشکل وای‌فای مودم‌های فیبر نوری، باید به آن‌ها یک روتر دو بانده از طریق کابل شبکه وصل کنید یا اینکه مودم فیبر نوری را به یک مودم ADSL/VDSL/4G با وای‌فای قوی وصل کنید.

مودم فیبر نوری
مودم‌های فیبرنوری طراحی و ظاهری ساده دارند

۳- مودم‌های فیبر نوری از نظر ظاهر و شکل ساخت نیز تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و نباید آن‌ها را با مودم‌ها یا روترهای امروزی مقایسه کرد. عمدتا یک طراحی قدیمی و سنتی دارند و از یک باکس با چند درگاه در پشت و چند چراغ در جلو و یکی دو آنتن و آداپتور برق تشکیل شدند. پس، دنبال یک مودم فیبر نوری با ظاهر خاص و شکیل نباشید.

۴- عمدتا مودم‌های فیبر نوری از سرعت دانلود و آپلودی برخوردار هستند که برای استفاده در ایران کفایت می‌کند. نباید زیاد نگران بحث سرعت باشید یا دنبال مودم فیبر نوری سریع‌تری بروید.

۵ نکته مهم در انتخاب یک مودم فیبر نوری

برای خرید یک مودم فیبر نوری باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟ بهترین مودم فیبر نوری چه ویژگی‌هایی دارد؟ تفاوت عمده مودم‌های فیبر نوری چیست و چرا یک مودم ۵۰۰ هزار تومان و مدل دیگری ۲ میلیون تومان است؟

به طور کلی، در هنگام انتخاب و خرید یک مودم فیبر نوری (مودم GPON یا مودم ONT یا مودمی برای FTTH) این ۵ قاعده یا نکته مهم را مد نظر قرار دهید:

۱- درگاه‌های ارتباطی

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های مودم‌های فیبر نوری در درگاه‌های ارتباطی است. یک مودم دارای یک درگاه شبکه اترنت RJ45 و بدون درگاه RJ11 است و مودم دیگری ۴ درگاه شبکه اترنت RJ45 و دو درگاه RJ11 دارد. بنابراین، باید براساس نیاز خود، سراغ مودمی بروید که تعداد درگاه‌های کافی داشته باشد.

مودم فیبر نوری
تفاوت اصلی مودم‌های فیبرنوری در درگاه‌های ارتباطی پشت مودم است

قطعا خرید یک مودم با بیشترین درگاه ارتباطی بسیار خوب است ولی آیا شما واقعا به همه این درگاه‌ها نیاز دارید؟

آیا شما درگاه USB نیاز دارید یا خیر؟ آیا شما درگاه Rj11 نیاز دارید یا خیر؟ درگاه WAN نیاز دارید یا خیر؟

نکته دیگر درباره درگاه‌های ارتباطب به این مسئله برمی‌گردد که درگاه‌های شبکه از سرعت صد مگابیتی هستند یا هزار مگابیتی؟ این بسیار بسیار مهم است؛ چون اگر شما یک اینترنت فیبر نوری بالای ۱۰۰ مگابیت بگیرید ولی مودم شما درگاه LAN صد مگابیتی داشته باشد؛ سرعت اینترنت شما حداکثر ۱۰۰ مگابیت می‌شود. حالا، ممکن است مخابرات یا شاتل یا هر شرکتی که ازش اینترنت گرفته‌اید؛ به شما اینترنت فیبر نوری ۳۰۰ مگابیت داده باشد ولی شما نمی‌توانید سرعتی بیشتر از ۱۰۰ مگابیت داشته باشید.

بنابراین، نخست دنبال مودم فیبر نوری با تعداد درگاه‌های ارتباطی کافی اعم از درگاه LAN و WAN و RJ11 و USB باشید و دوم اینکه حتما مودم فیبر نوری با درگاه شبکه هزار مگابیتی یا گیگابیتی بخرید.

۲- وای‌فای، وای‌فای، وای‌فای

گفتیم که از وای‌فای یک مودم فیبر نوری انتظار بالایی نداشته باشید و دنبال وای‌فای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac یا وای‌فای ۶ و ۸۰۲.۱۱ax نباشید ولی به معنای بی‌خیال شدن وای‌فای نیست.

بالاخره، این روزها همه ما گوشی موبایل، لپ‌تاپ، تبلت و ده جور دستگاه داریم که فقط با وای‌فای به اینترنت وصل می‌شوند و شما باید یک مودم فیبر نوری بخرید که وای‌فای داشته باشد و یک وای‌فای خوب در مقیاس خود این مودم‌ها داشته باشد.

مودم فیبر نوری
بهترین وای‌فای در مودم‌های فیبرنوری یک وای‌فای تک بانده با دو آنتن خارجی است

برخی مدل‌های مودم GPON اصلا وای‌فای ندارند که اصلا پیشنهاد خرید نمی‌دهیم یا به این شرط بخرید که یک روتر دارید و می‌خواهید به آن‌ها وصل کنید تا وای‌فای شما را روتر تامین کند.

برخی مدل‌ها وای‌فای دارند ولی N150 است یا اصلا آنتن خارجی ندارد که باز بهتر است سراغ خریدشان نروید.

در عوض، دنبال مودم فیبر نوری با وای‌فای N300 (وای‌فای تک بانده ۸۰۲.۱۱n با سرعت ۳۰۰ مگابیت) یا وای فای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac باشید و اینکه آنتن خارجی داشته باشد تا حداقل یک پوشش‌دهی وای‌فای خوبی بدهد و اگر نزدیک مودم هستید؛ بتوانید وای‌فای سریعی دریافت کنید.

انگشت‌شمار مودم GPON یا مودم ONT با وای‌فای دو بانده در بازار یافت می‌شود. به هر حال، احتمالا هر مودمی بخرید باید یک روتر دو بانده به آن وصل کنید.

۳- سرعت

اگر یک مودم فیبر نوری از استاندارد +GPON B باشد؛ حداکثر سرعت دانلود آن ۲۴۸۸ مگابیت و حداکثر سرعت آپلود آن ۱۲۴۴ مگابیت است. خوب، این سرعت خیلی بیشتر از سرعت اینترنت فیبر نوری FTTH که در ایران داده می‌شود. در ایران حداکثر سرعت فیبر نوری منازل ۳۰۰ مگابیت و کمی بیشتر و کمتر است.

پس، قاعدتا نباید نگرانی از بابت سرعت اینترنت مودم داشته باشید ولی باز توصیه می‌کنیم مطمئن شوید از این استاندارد پشتیبانی می‌شود. برخی مودم‌ها با استانداردهای دیگری وارد بازار شدند که اگرچه باز مودم GPON هستند و از اینترنت فیبر نوری پشتیبانی می‌کنند ولی سرعت‌هایی پایین‌تر داشته و مثلا سرعتی حدود ۱ گیگابیت می‌دهند.

۴- سخت‌افزار و کیفیت ساخت

در حالی که مودم‌های فیبر نوری در بسیاری از ویژگی‌ها با هم یکسان هستند و نمی‌توان تفاوت‌های بزرگی میان آن‌ها یافت؛ بحث سخت‌افزار و کیفیت ساخت اهمیت پیدا می‌کند و دقیقا نقطه‌ای است که روی کیفیت و پایداری اینترنت تاثیرگذار است.

این همان چیزی است که باعث می‌شود مثلا در بازار بگویند مودم فیبر نوری هواوی خیلی خوب است یا مودم فیبر نوری زایکسل و تی پی لینک بگیرید ولی مودم فیبر نوری فلان برند را نگیرید. اینکه شرکت سازنده از چه پردازنده و سخت‌افزاری استفاده کرده و کیفیت ساخت مودم چقدر بالا است؛ باید یکی از فاکتورهای خرید شما باشد.

سراغ خرید مودم‌هایی بروید که بیشتر شناخته شده هستند و در بازار ایران رایج بوده و همه کاربران از کیفیت ساخت بدنه و پردازنده مرکزی و تراشه‌های آن راضی بود و قطعی کمتری دارد.

۵- ارتقا و به‌روز بودن

گفتیم که اکثر مودم‌های فیبر نوری GPON قدیمی هستند ولی اینجا قدیمی داریم تا قدیمی. یک مودم ۱۰ سال پیش عرضه شده و دیگر اصلا به‌روز نشده است و یک مودم دیگر ۵ سال پیش عرضه شد و تا اکنون چندین بار ارتقای فریم‌ویری پیدا کرده و هنوز یک مودم به‌روز و زنده در بازار محسوب می‌شود.

کمی جست‌وجو کنید و ببینید آیا آخرین فریم‌ویری که برای مودم فیبر نوری مورد نظر شما منتشر شده؛ چه تاریخی بوده است؟ آیا دو الی سه سال پیش بوده یا اصلا تاریخی برای آن یافت نمی‌شود. با رفتن به سایت شرکت سازنده مودم و صفحه این محصول به سادگی می‌توان این نکته را تحقیق کرد.

همین‌طور، می‌توانید در پیج‌های کاربران یا فروشگاهی، بررسی کنید آیا کاربران موفق شدند فریم‌ویر را به‌روزرسانی کنند یا خیر. اهمیت به‌روزرسانی فریم‌ویر اینجا است که از آسیب‌های امنیتی و باگ‌ها جلوگیری می‌کند و تا حدودی با استانداردهای جدید سازگار می‌شود و شما در اتصال به اینترنت و وای‌فای مشکل کمتری دارید.

آیا برند مودم فیبر نوری مهم است؟

جواب این است: خیر!

برخی از فروشنده‌ها سعی دارند به جای تمرکز و تکیه روی مشخصات یک مودم یا کیفیت ساخت آن، روی برند مودم مانور دهند و مثلا می‌گویند مودم‌های فیبر نوری «هواوی» برای اینترنت ایران بسیار خوب است یا بهترین مودم‌ها برای اینترنت فیبر نوری مخابرات مودم‌های «فیبرهوم» است.

به جای درگیر برند و نام‌ها شدن و گول این تبلیغات را خوردن؛ مشخصات مودم و کیفیت ساخت و سال تولید و عرضه و درصد رضایت کاربران را بررسی کنید.

ماجرای مودم فیبر نوری مخابرات چیست؟

یک باور غلط و اشتباه دیگر که باز توسط فروشنده‌ها در بازار شکل گرفته است؛ مودم مخابرات و مودم غیر مخابرات است. اینکه مودم‌های فلان برند مورد تایید مخابرات است و بهترین سرعت را با اینترنت مخابرات می‌دهند و مودم‌های فلان برند برای اینترنت فیبر نوری مخابرات اصلا خوب نیستند.

مودم فیبر نوری

در برخی فروشگاه‌ها، رسما و به دروغ نوشته شده است که مثلا «مودم فیبرنوری مخابراتی تک پورت مدل HG8546M» یا «مودم فیبرنوری محابراتی دو پورت مدل HG8245H» که اشتباه است و هم‌اکنون مخابرات دارد در استان‌های مختلف انواع مودم‌های فیبرنوری از زایکسل تا یوتل و فایبرهوم یا هواوی را به مشتریان می‌دهد.

مودمی که دارای استاندارد GPON باشد؛ با اینترنت تانوما یا فیبر نوری مخابرات سازگار است و مهم نیست از چه برندی باشد.

همه مودم‌های فیبر نوری از روترهای دو بانده پشتیبانی می‌کنند؟

مودم‌هایی که دارای درگاه شبکه اترنت LAN باشند و در واقع یک روتر یا سوئیچ در آن‌ها باشد؛ از روترها پشتیبانی کرده و فرقی نمی‌کند روتر دوبانده یا تک بانده و با چه فناوری باشد.

حتی مودم فیبر نوری که فاقد وای‌فای است باز از روترهای وای‌فای پشتیبانی می‌کند. شما روتر را با کابل شبکه به مودم فیبر نوری زده و اینترنت روی آن به اشتراک درمی‌آید. از آن به بعد، این روتر است که وای‌فای را با فناوری‌های خودش به شما می‌دهد و دیگر کاری به مودم فیبر نوری ندارد.

راهنمای خرید مودم فیبر نوری

نوبت به معرفی بهترین مودم‌های فیبر نوری بازار ایران رسیده است. با در نظر گرفتن نکات گفته شده در بالا، ۱۰ مودم فیبر نوری برای کاربران و مصارف مختلف پیشنهاد می‌شوند:

مودم فیبر نوری هواوی HG8245H: بهترین از هر نظر

مودم gpon فیبرنوری

تقریبا کامل‌ترین مودم فیبر نوری در بازار است. هواوی HG8245H در چند مدل عرضه شده که یک مدل با درگاه USB و یک مدل بدون درگاه USB است ولی در درگاه‌های LAN و RJ11 و وای‌فای مشترک هستند.

از نظر کیفیت ساخت، امکانات ارتباطی، درگاه‌ها، وای‌فای دو بانده N300، دو آنتن خارجی ۵ دسی‌بل و فریم‌ویر یک مودم کامل برای اینترنت فیبر نوری است و شما هیچ کمبودی احساس نمی‌کنید.

این مودم برای کاربران خانگی بسیار ایده‌آل است ولی می‌توانند مودم‌های به مراتب ارزان‌تر نیز بخرند. برای کسب‌وکارها و شرکت‌های کوچک مودم هواوی HG8245H گزینه بسیار خوبی خواهد بود و ۴ پورت شبکه اجازه هر کاری به آن‌ها می‌دهد. ضمن اینکه دارای دو پورت RJ11 نیز هست.

قیمت مودم هواوی HG8245H با پورت USB در حدود ۲ میلیون تومان و مدل بدون پورت USB حدود ۱.۵ میلیون تومان است.

مودم فیبر نوری هواوی HG8546MGM1: بهترین از نظر ارزش خرید

مودم HG8546MGM1 از همان کیفیت ساخت مودم HG8245H برخوردار است ولی همه درگاه‌های شبکه LAN آن گیگابیتی نیستند و فقط ۱ درگاه شبکه اترنت گیگابیتی دارد. ضمن اینکه از درگاه USB هم خبری نیست. یک درگاه RJ11 دارد ولی در وای‌فای همان N300 با دو آنتن خارجی را دارد.

از نظر قیمتی ارزان‌تر از مدل HG8245H است و شما می‌توانید حوالی ۱ میلیون تومان آن را خریداری کنید.

مودم فیبر نوری زایکسل PMG5317-T20B: بهترین از نظر درگاه‌های ارتباطی

مودم فیبرنوری زایکسل

زایکسل PMG5317-T20B مودم‌هایی است که شرکت مخابرات به کاربران و سازمان‌ها می‌دهد. از نظر درگاه‌های ارتباطی، بیشترین تنوع را دارد و شامل دو درگاه RJ11، چهار درگاه RJ45 گیگابیتی، یک درگاه USB 2.0، یک درگاه PON، یک سوکت UPS، کلید ریست، کلید WPS، کلید روشن/خاموش و کلید روشن/خاموش وای‌فای دارد.

از نظر وای‌فای به وای‌فای ۸۰۲.۱۱n با سرعت ۳۰۰ مگابیت مجهز است و کاملا از استاندارد +GPON B با حداکثر سرعت ۲۴۸۸ مگابیت پشتیبانی می‌کند. یک مودم بیشتر مناسب برای مصارف شرکتی و کسب‌وکاری و سازمانی است ولی هیچ عیبی ندارد که کاربران خانگی هم این مودم را خریداری کنند.

مودم فیبر نوری تی‌پی‌لینک TX-VG1530: بهترین و کامل‌ترین مودم برای کاربران خانگی

مودم TX-VG1530 از نظر کیفیت ساخت و امکانات ارتباطی در حد مودم هواوی HG8245H و تقریبا کامل و بی‌عیب است؛ البته اگر بتوانید در بازار ایران پیدایش کنید.

این مودم ضمن اینکه سرعت حداکثر ۲۴۸۸ مگابیت در استاندارد +GPON B را دارد؛ از وای‌فای تک بانده ۸۰۲.۱۱n با سرعت ۳۰۰ مگابیت پشتیبانی می‌کند و به دو آنتن خارجی وای‌فای با قدرت ۵ دسی بل مجهز است.

امکانات ارتباطی این مودم شامل ۴ درگاه LAN با سرعت یک گیگابیت، ۲ درگاه RJ11 FXS برای تلفن اینترنتی و VOIP و یک درگاه USB 2.0 است. کیفیت ساخت این مودم خوب است و از کلیدهای پاور، ریست و وای‌فای بهره می‌برد.

مودم فیبر نوری تی پی لینک TX-6610: برای افرادی که مودم بدون وای‌فای می‌خواهند

تی پی لینک TX-6610 یک مودم فیبر نوری در کلاس +GPON C و بدون وای‌فای است. فقط یک درگاه SC/APC برای کابل فیبر نوری و یک درگاه Rj45 برای اتصال به روتر بی‌سیم یا کامپیوتر و لپ‌تاپ دارد. درگاه LAN خوش‌بختانه گیگابیتی است. حداکثر سرعت دانلود اینترنت همان ۲۴۸۸ مگابیت و سرعت آپلود ۱۲۴۴ مگابیت است.

خوب، این مودم برای چه افرادی مناسب است؟ افرادی که با قطعیت تصمیم گرفتند یک روتر بی‌سیم بخرند و به مودم فیبر نوری وصل کنند تا روی وای‌فای اینترنت فیبر نوری سریع داشته باشند. قیمت این مودم چندان بالا نیست در حدود ۷۰۰ هزار تومان است. شما می‌توانید یک مودم نسبتا ارزان خریداری کرده و در عوض پول بیشتری برای خرید یک روتر پس‌انداز کنید.

مودم فیبر نوری فایبرهوم AN5506-04-Fs: فراتر از نیاز

در میان مودم‌های فیبر نوری فایبرهوم مدل AN5506-04-Fs کامل‌ترین است و اگر پولش را داشته باشید و حدود ۲ میلیون تومان هزینه کنید؛ واقعا ارزش خرید دارد.

این مودم از دانلود ۲.۵ گیگابیت و آپلود ۱.۲۵ گیگابیت پشتیبانی می‌کند و باز یک وای‌فای تک بانده روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز با سرعت ۳۰۰ مگابیت دارد. ۴ درگاه شبکه LAN یک گیگابیت، ۲ درگاه RJ11 و ۱ درگاه USB به همراه ۲ آنتن وای‌فای خارجی ۵ دسی‌بل و پورت GPON دارد.

برای افرادی که می‌خواهند از برند فایبرهوم یک مودم بخرند یا به آن‌ها گفته شده است تجهیزات مخابراتی منطقه فایبرهوم است و باید حتما یک مودم فایبرهوم تهیه کنند؛ این مدل مودم فیبر نوری کاملا مناسب است و جوابگوی هر نیازی از کاربران ساده خانگی تا شرکت‌ها و استارتاپ‌ها است.

مودم فیبر نوری یوتل G242 New Face: قیمت مناسب، امکانات مناسب

شرکت ایرانی یوتل دو مودم فیبر نوری G242 و G242 New Face ساخته است که دومی بهتر و از امکانات و قابلیت‌های بیشتری برخوردار است. این مودم یوتل از استاندارد GPON پشتیبانی کرده و دارای ۱ درگاه SC/APC، یک درگاه RJ11 FXS و دو درگاه LAN با وای‌فای ۸۰۲.۱۱n و سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه است.

در حالی‌که این امکانات برای یک کاربر خانگی کافی است؛ حداکثر سرعت اینترنت این مودم ۲۴۸۸ مگابیت و آپلود ۱۲۴۴ مگابیت است. یوتل G242 New Face کیفیت ساخت نسبتا خوبی دارد و با قیمت مناسب ۱ میلیون تومان عرضه می‌شود.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام، من یه اینترنت ftth گرفتم با مودم هواوی خودش و با کابل سرعت ۲۸۰ مگ رو میده بهم ولی وای فایش بخاطر نوع اتاق خارج از اتاق رو پوشش نمیده ، میخواستم ببینم مقاله ای دارید که ببینم ایا میتونم یه اکسس پوینت رو بهش وصل کنم و اینکه افت سرعت ایجاد نمیکنه اگر این کار رو کنم؟ و یا میشه مودم رو به اکسس پوینت وصل کنم و کابل سیستم رو مثلا از اکسس بگیرم… این ها شدنیه ؟

    1. سلام دوست عزیز
      مبارک باشد و لذتش را ببرید
      یک روتر دو بانده بخرید و به مودم وصل کنید با کابل شبکه و بعد از وای فای روتر استفاده کنید

  2. مودم‌های فیبر نوری از فناوری ساخت قدیمی استفاده می‌کنند
    چرا میشه بیشتر توضیح بدین ؟فناوری قدیمی هست ؟ پس چرا مودم های قدیمی داره و خیلی کمه؟؟

  3. پس یک مودمی مثل dsl-ac55u به چه دردی می خورد؟ برای چی چندسال پیش خریدم و بعد کنار گذاشتم و از td-lte استفاده کردم؟ کاربرد آن محدود به adsl/vdsl بود؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا