راهنمای خرید

چرا باید مودم وای‌فای VDSL بخریم؟

از بهترین مودم گیمینگ تا مودم وای‌فای ۶ و درگاه‌های چند گیگابیتی

این یک پرسش بزرگ در ذهن کاربران ایرانی است: وقتی همه‌جا اینترنت موبایل در دسترس است و خبری از اینترنت VDSL نیست؛ چرا باید یک مودم VDSL بخریم؟

این روزها گوشی‌های تلفن همراه بهترین مودم روتر شدند و اگر یک کاربر بخواهد چند دستگاه را به اینترنت وصل کند؛ نهایتا می‌تواند یک مودم سیم‌کارتی همراه یا رومیزی خریداری کند و همه‌جا از اینترنت موبایل استفاده کند.

آیا به پایان دوراه محبوبیت مودم‌های DSL رسیدیم؟ به‌ویژه با این وضعیت ناامیدکننده توسعه اینترنت ثابت در ایران که فقط ۱۲ درصد کل کاربران را تشکیل می‌دهند و بیش از ۸۸ درصد کاربران اینترنت از شبکه‌های موبایل بهره می‌برند؟

آیا باید مودم‌های ADSL/VDSL را فراموش کنیم؟

ولی ما فکر می‌کنیم هنوز مودم‌های VDSL برای کاربران جذاب هستند. دستگاه‌هایی که می‌توانند چند منظوره باشند و شما را به اینترنت و وای‌فای سریع برسانند.

در ابتدا یک مودم DSL هستند و شما می‌توانید یک سرویس اینترنت ADSL یا VDSL برای خانه یا محل کار بگیرید و با استفاده از این مودم‌ها به سریع‌ترین اینترنت وصل شوید. یک مودم VDSL2 می‌تواند تا سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه واقعی را پشتیبانی کند. اینترنت کابلی و ثابت کمترین تاخیر و پینگ را نسبت به اینترنت موبایل و همراه دارد و کاربرانی که برایشان پینگ مهم است و باید با کابل به اینترنت وصل شوند؛ گزینه‌ای جز خرید یک مودم DSL ندارند.

دوم، یک روتر وای‌فای یا روتر بی‌سیم هستند و می‌توانید گوشی تلفن همراه، تبلت، لپ‌تاپ، کنسول بازی، پخش‌کننده، تلویزیون و هر چیز بی‌سیم دیگری را به آن‌ها وصل کنید و در حقیقت به اینترنت وصل کردید. این روزها، داشتن یک شبکه بی‌سیم در خانه اهمیت زیادی دارد و کمک می‌کند بدون کابل همه‌چیز به همه‌چیز وصل شود.

مودم ایسوس DSL-AX82U مجهز به وای‌فای ۶ با سرعت ۵.۴ گیگابیت بر ثانیه است؛ یعنی سریع‌ترین وای‌فای ممکن در یک خانه برای اتصال ده‌ها دستگاه همراه به آن یا برای استفاده در گیمینگ و استریم ویدئو و دانلود!

مودم ایسوس DSL-AX82U
مودم ایسوس DSL-AX82U با وای‌فای ۶

سوم، یک مودم ADSL/VDSL یک سوئیچ با چندین درگاه هم هست؛ یعنی می‌توانید چندین دستگاه را با کابل شبکه به اینترنت و شبکه محلی خود وصل کنید. مثلا، می‌توانید کنسول بازی و کامپیوتر رومیزی خود را با کابل شبکه به مودم وصل کنید؛ گوشی تلفن همراه و لپ‌تاپ هم با وای‌فای وصل باشند و همه این دستگاه‌ها به پرینتر و یک هارددیسک اکسترنال روی شبکه هم دسترسی داشته باشند.

مودم نت‌گیر Nighthawk X8 AC5300 طیف متنوعی از درگاه‌های LAN/WAN را در اختیارتان قرار می‌دهد و دارای دو درگاه RJ45 با قابلیت اگریگیشن است. برخی مودم‌های VDSL از درگاه‌های ۲.۵ و ۵ گیگابیت سود می‌برند و شما می‌توانید به سرعت‌هایی فراتر از یک گیگابیت دسترسی پیدا کند.

مودم نت‌گیر Nighthawk X8 AC5300
مودم نت‌گیر Nighthawk X8 AC5300 با درگاه‌های متنوع و وای‌فای سه بانده

خرید یک مودم VDSL قدرتمند می‌تواند شما را از خرید روتر بی‌سیم، سوئیچ، تقویت‌کننده وای‌فای و مودم‌های سیم‌کارتی بی‌نیاز کند.

سرمایه‌گذاری روی آینده اینترنت ثابت

دلیل دیگری هم برای خرید یک مودم VDSL در ایران داریم و آن وعده توسعه اینترنت ثابت از سوی شرکت‌های سرویس‌دهنده اینترنت است. البته، سال‌ها است که این وعده را می‌شنویم ولی خبری نیست. این‌طور فکر می‌کنیم که سرانجام یک روز باید اینترنت ثابت در ایران توسعه داده شود و از اینترنت ADSL با حداکثر سرعت ۱۶ مگابیت خلاص شویم و سراغ اینترنت VDSL با سرعت بالای ۵۰ مگابیت و اینترنت فیبرنوری با سرعت بالای ۱۰۰ مگابیت برویم.

اگر امروز یک مودم روتر VDSL خوب و به‌روز بخریم؛ برای این فردا هم آماده هستیم و دیگر نیازی به خرید مودم جدید با قیمت گران‌تر نداریم و به سادگی می‌توان فقط برای VDSL ثبت‌نام کرده و از همین مودم فعلی استفاده کرد. اما اگر امروز یک مودم ADSL بخریم و یک سال بعد مجبور شویم سرویس VDSL بخریم؛ ناچارا باید مودم خود را ارتقا داده و یک مدل دارای VDSL بخریم.

شاید بگویید که خود سرویس‌دهنده اینترنت VDSL یک مودم به ما می‌دهد و نیازی به خرید مودم جدید نیست. بهتر اصلا درباره مودم ADSL/VDSL اجباری شرکت‌ها صحبت نکنیم؛ چون معمولا مدل‌های قدیمی، منسوخ شده در بازارهای جهانی، تک بانده و ضعیف هستند که برای گیمینگ، استریم ویدئو، دانلود و کارهای سنگین در اینترنت اصلا مناسب نبوده و شما را راضی نمی‌کنند. این مودم‌ها فقط برای تحویل گرفتن و استفاده به عنوان یک مودم ذخیره و پشتیبان مناسب‌اند.

مودم ایسوس DSL-AC88U
مودم ایسوس DSL-AC88U؛ یکی از قدرتمندترین مودم روترهای VDSL موجود در بازار ایران

مودم‌های VDSL پنل کاربری قدرتمندی دارند که در هیچ نوع مودمی؛ حتی بهترین مودم‌های رومیزی ۴G LTE یا مودم‌های ۵G پیدا نخواهید کرد. انواع ابزارهای مانیتور ترافیک اینترنت و شبکه، شناسایی ترافیک بازی‌های ویدئویی و استریم ویدئو و اولویت‌دهی خودکار یا دستی به دستگاه‌های مختلف شبکه، تعریف شبکه‌های میهمان روی فرکانس‌های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز، کنترل والدین، فیلترینگ آدرس IP و آدرس MAC و URL و …، تنظیمات QoS، داشتن ابزارهای فایروال و ضد بدافزار، مدیریت درگاه‌های USB و LAN و ده‌ها جور ابزار دیگر که به شما توانایی واقعی مدیریت یک شبکه و اینترنت را می‌دهند.

قدرتی که هیچ مودم دیگری ندارد

مزیت بزرگ دیگر مودم‌های ADSL/VDSL، قابلیت تنظیم و نصب نرم‌افزارهای VPN است. مودم‌های VDSL و به ویژه مدل‌هایی از شرکت ایسوس در پنل کاربری خود اجازه نصب هرگونه VPN را می‌دهند و از این جهت یک هدف بزرگ برای کاربران حرفه‌ای محسوب می‌شوند؛ قابلیتی که باز در دیگر مودم‌های بازار مشاهده نمی‌کنیم.

مودم ایسوس DSL-AX82U
پنل کاربری مدیریت مودم ایسوس DSL-AX82U

در نهایت، باید به پردازنده و رم و سخت‌افزار مودم‌های قدرتمند VDSL اشاره کنیم. در سال ۲۰۲۰، غالب مودم‌های رده بالا با پردازنده چهار هسته‌ای و حافظه رم بالای ۱ گیگابایت روانه بازار شدند. قطعا داشتن یک سخت‌افزار قوی می‌تواند به سریع‌تر شدن اینترنت، روان‌تر شدن ترافیک، عدم افت و کاهش شدید سرعت وای‌فای مودم در پی اتصال چند دستگاه با هم به اینترنت و مدیریت بهتر ترافیک منجر شود.

نکته اساسی که باید توجه شود این است که در کل دنیا، مودم‌های سیم‌کارتی حتی از نوع رومیزی برای مصارف موقت و ضروری و کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرند و مودم‌های اینترنت ثابت برای دسترسی به اینترنت پرسرعت و قابل مطمئن و پایدار توسط کاربران حرفه‌ای هستند.

بنابراین، هنوز مودم‌های ADSL و VDSL زنده هستند و در بازار خریدار دارند و ما به کاربران پیشنهاد می‌کنیم دنبال خرید یک مودم VDSL خوب باشند!

اگر تصمیم به خرید یک مودم VDSL گرفتید؛ به فهرست پیشنهادی ما نیز نگاهی بیندازید:

معرفی سریع‌ترین مودم‌های VDSL بازار ایران


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام خیلی ممنون از این مطلب مهم ۳ تا سوال دارم یکی این vpn داشتن این مودم ها به چه دردی میخوره مگر ما خودمون نمی تونیم فیلتر شکن روی هر دستگاهی بخواهیم نصب کنیم؟
    ۲-نحوه تنظیم vpn روی این ها به چه صورت هست و ایا ب درد کاربر خانگی هم میخوره؟
    ۳- دو بانده بودن چقدر اهمیت داره برای کابر خانگی؟

    1. سلام دوست عزیز
      وقتی روی روتر یا مودم VPN نصب کنید؛ همه دستگاه‌هایی که به اینترنت وصل می‌شوند دیگر وی‌پی‌ان دارند و نیازی نیست روی هریک جداگانه وی‌پی‌ان نصب کنید. برخی مودم‌ها و روترها فقط اجازه می‌دهند شما تنظیمات یک وی‌پی‌ان را در پنل کاربری وارد کنید ولی برخی دیگر اجازه نصب یک برنامه کامل وی پی ان را می‌دهند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا