شرکت مخابرات در سرویس اینترنت فیبرنوری «تانوما» چندین نوع مودم GPON به کاربران میدهد که یکی از آنها مودم زایکسل PMG5317-T20B است.
مودم PMG5317-T20B یک دستگاه کاملا مطابق استاندارد TU-T G.984 و سازگار با کلاس +B نوع PMD است. یعنی یک مودم GPON مناسب برای فیبرنوری FTTH و سرویس تانوما که در حال حاضر مخابرات مشغول ارائه آن است.
سرعت دانلود این مودم حداکثر ۲.۴۸۸ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۱.۲۴۴ گیگابیت بر ثانیه است. سرعتی که غالب مودمهای GPON از آن پشتیبانی میکنند و شما هرگز مشکل سرعت روی این مودمها نخواهید داشت.
در وایفای، مودم زایکسل PMG5317-T20B از استاندارد ۸۰۲.۱۱n یا وایفای تک بانده با سرعت ۳۰۰ مگابیت برخوردار است. از ۴ نام شبکه یا SSID قابل تعریف روی وایفای پشتیبانی میکند و دارای پروتکلهای رمزنگاری WPA-PSK و WPA2-PSK در کنار WPS است.
در وایفای این مودم نیز همانند سایر مودمهای GPON چندان قوی نیست و متکی به وایفای تک باندهای است که سالها پیش مورد استفاده قرار میگرفت و اکنون شاهد وایفایهای دو بانده بسیار سریعتر هستیم.
غالب کاربران پس از خرید یک مودم فیبر نوری، مجبور هستند یک روتر دو بانده نسل جدید هم خریداری کرده و به مودم وصل کنند تا از سرعت چند صد مگی روی وایفای لذت ببرند.
دو جین درگاه ارتباطی برای هر کاری
نقطه قوت این مودم در درگاههای ارتباطی است. از سمت راست به چپ شاهد کلید روشن/خاموش، سوکت آداپتور، سوکت UPS، چهار درگاه LAN یک گیگابیتی، دو درگاه RJ11 تلفن، یک درگاه USB 2.0، کلید ریست، کلید WPS، کلید روشن/خاموش وایفای و درگاه PON برای اتصال کابل فیبرنوری هستیم.
این درگاهها برای هر کاربری حتی شرکتها و کسبوکارهای کوچک و متوسط کافی است. برخورداری از دو درگاه RJ11 نشان میدهد از VoIP پشتیبانی میکند. برخورداری از سوکت UPS نشان میدهد این مودم را میتوان به دستگاههای UPS وصل کرد تا حتی در صورت قطع شدن برق، خاموش نشوند.
درگاههای LAN برای اتصال کامپیوتر، لپتاپ و دیگر تجهیزات مانند ذخیرهسازهای NAS کافی هستند. یک درگاه USB هم برای اشتراکگذاری پرینتر یا اطلاعات هستیم.
دیگر قابلیتهای معمول و مورد انتظار روی مودمهای فیبرنوری مانند IPv6 و VLAN یا فیلترسازی آدرسهای مک و آیپی، QoS و DDNS را داریم.
آنتنهای وایفای این مودم داخلی است و آنتن خارجی ندارد.
در کل میشود گفت یکی از مودمهای فیبرنوری GPON قابل قبول و کار راه بینداز در ایران است.
اگر میخواهید با مودمهای GPON بیشتری در بازار ایران آشنا شوید؛ مطلب زیر را بخوانید:
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
از نظر قدرت تراشه و تاریخ تولید زایکسل PMG۵۳۱۷-T۲۰B و هواوی HG۸۲۴۵H کدام قوی و جدید تره 🧐🧐🧐
هواووی جدیدتره
ولی زایکسل احتمالا بهتره
لطفا جواب بدین