نقد و بررسی

آیا مودم ایرانسل FD-i40 G1 ارزش خرید دارد؟

چه مودم‌های 4G بهتری می‌توان به جای مودم FD-i40 G1 خرید

کاربران زیادی درباره خرید مودم‌های ۴G ایرانسل سوال می‌کنند.

می‌خواهند بدانند بهترین مودم ۴G LTE ایرانسل کدام است؟ بهترین مودم آنتن‌دار ایرانسل کدام است؟ چگونه می‌شود مودم‌های ایرانسل را آنلاک کرد؟

و به طور خاص مثلا مودم ایرانسل FD-i40 G1 ارزش خرید دارد یا خیر؟ مودم FD-i40 A1 چطور؟

سعی می‌کنم در روزهای آینده بیشتر درباره مودم‌های ایرانسل، به‌ویژه مودم‌های سری جدید صحبت کنم و بهترین مودم‌های ایرانسل برای هر طیف از کاربران را نام ببرم.

فعلا در این پست سراغ مودم ایرانسل FD-i40 G1 برویم و کمی درباره مشخصات و ویژگی‌های آن صحبت کنیم و اینکه آیا اصلا این مودم ارزش خرید دارد یا خیر؟ چه مودم‌هایی در بازار بهتر از مودم FD-i40 G1 هستند.

چهار مودم ایرانسل FD-i40

در ابتدا، باید بدانیم که ایرانسل چهار مودم با نام FD-i40 دارد که هریک از نظر طراحی و ظاهر و مشخصات با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه سعی کردیم هر چهار مدل FD-i40 ایرانسل را با شکل نشان دهیم.

مودم ایرانسل FD-i40 A1
مودم ایرانسل FD-i40 B1
مودم ایرانسل FD-i40 E1
مودم ایرانسل FD-i40 G1

دو مدل از مودم‌های ایرانسل FD-i40 دارای آنتن خارجی هستند و می‌توان انتظار داشت که در محیط‌های کم آنتن، بهتر عمل کنند و سرعت اینترنت بیشتری داشته باشند.

دو مدل دیگر یعنی FD-i40 G1 و FD-i40 E1 بدون آنتن خارجی هستند و اساسا یک مودم رومیزی محسوب می‌شوند. چرا مودم رومیزی هستند؟ علاوه بر اینکه اندازه بزرگ و وزن زیادی دارند؛ از باتری برخوردار نیستند و باید همیشه به منبع تغذیه وصل باشند.

مشخصات مودم ایرانسل FD-i40 G1

مودم FD-i40 E1 از تراشه کوالکام سود می‌برد ولی مودم FD-i40 G1 دارای تراشه‌ای از شرکت ZTE است. احتمالا هم توسط یک شرکت چینی ساخته شده است.

ایرانسل FD-i40 G1 یک مودم ۳G/4G در رده LTE Cat 4 است با سرعت ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و وای‌فای تک بانده فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز که حداکثر ۱۰ نفر می‌توانند به آن وصل شوند. فرکانس‌های ۳ و ۷ روی LTE و ۱ و ۵ و ۸ روی ۳G را پشتیبانی می‌کند و دارای MIMO 2×2 است.

طبیعی است این مودم از قابلیت تجمیع فرکانس (CA) پشتیبانی نکند؛ چون مودم‌های رده LTE Cat 6 به بالا دارای CA هستند.

این مودم از ویژگی‌های VoWiFi و VoLTE پشتیبانی نمی‌کند و دارای یک درگاه شبکه اترنت RJ45 صد مگابیتی و یک درگاه USB 2.0 است. از کلیدهای WPS و Reset سود برده و یک شیار سیم‌کارت میکرو دارد.

روی پنل جلویی مودم چراغ‌های LED برای نمایش وضعیت شبکه موبایل و آنتن‌دهی، وضعیت شبکه وای‌فای، روشن/خاموش دستگاه دیده می‌شود.

اندازه این مودم ۱۲۶ در ۸۲ در ۲۴.۵ میلی‌متر با وزن ۹۰ گرمی است. مودم‌هایی با چنین اندازه‌ای اصلا مودم همراه یا جیبی محسوب نشده و بیشتر یک مودم رومیزی هستند. گفتیم هم باتری ندارد و باید همیشه به یک منبع تغذیه مانند پریز برق یا پاوربانک وصل باشند.

یکی از ویژگی‌های مهمی که در مودم‌های رومیزی انتظار داریم و مودم ایرانسل اف دی آی ۴۰ جی ۱ ندارد؛ سوکت‌های نصب آنتن خارجی است. عملا، شما هیچ راهی برای ارتقای وضعیت آنتن‌دهی مودم ندارید و باید فقط به آنتن‌های داخلی LTE و وای‌فای آن تکیه کنید.

در جعبه این مودم یک کابل شبکه اترنت زرد رنگ و یک آداپتور برق قرار گرفته است.

قیمت این مودم در بازار حدود ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون تومان است. سایت دیجی‌کالا این مودم را با قیمت ۱ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان موجود کرده است. 

مودم‌های پیشنهادی جایگزین FD-i40 G1

همان‌طور که مشاهده کردید؛ مودم ایرانسل FD-i40 G1 ویژگی شاخص یا مزیت ویژه‌ای ندارد که بشود روی آن مانور داد. نه از باتری برخوردار است و نه سوکت نصب آنتن خارجی دارد. پردازنده آن ساخت یک شرکت درجه دوم است و سرعت اینترنت موبایل و وای‌فای چندانی ندارد.

به نظرم در بازار مودم‌های ۴G رومیزی و همراه بسیار بهتری با هزینه پایین‌تر یافت می‌شود. تی‌پی‌لینک MR200 و تی‌پی‌لینک MR6400، دی‌لینک DWR-M921، مودم رومیزی Alink MR920-Plus، هواوی B313 و حتی ایرانسل FD-i40 B1 که ساخت شرکت یوتل و آنتن‌دار است؛ مودم‌های به مراتب بهتر و با امکانات بیشتری هستند.

اگر مودم همراه و جیبی بخواهید؛ گزینه‌های بسیار خوبی با همین قیمت ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان در بازار ایران پیدا خواهید کرد. مودم تی‌پی‌لینک M7350 که یکی از بهترین و قدیمی‌ترین مودم‌های جیبی ۴G بازار است؛ همین قیمت را دارد.

مودم آلکاتل EE71 و EE70 بسیار با کیفیت و خوش ساخت و مملو از امکانات جالب هستند و از سرعت بسیار بیشتری نسبت به مودم FD-i40 G1 سود می‌برند.

مودم‌های هواوی E5576 یا نزتک ۷۷C و همین‌طور مودم‌های شرکت جی یو از جمله JMR541 و البته دی‌لینک DWR-932C با قیمت بسیار کمتر در دسترس هستند.

روزهای آینده بیشتر درباره دیگر مدل‌های مودم ایرانسل صحبت می‌کنیم.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫5 دیدگاه ها

  1. با سلام. اقا من زیاد سر در نمیارم ولی به صورت عملی تست کردم ۳تا مودم رو تو خونه ام اولی td_i40 ایرانسل A1که به به زور تو بالکن ۱دونه انتن داد… دومی tf_i60 که کلا انتن نداد… سومی همین هیولای مربعی سفید. اوف ۵تا فول انتن داره نگا به ریز بودنش نکنید هیولایی هست تو انتن دهی. البته همه میگن tf_i60 من که چیزی ازش ندیدم و همین هیولای کوچولن رو به همه چی ترجیح میدم این فکنم مربوظ به انتن دهی منطقه ما باشه که شهرک مصطفی خمینی یا همون مرتضی گرد هست.. منطقه خیلی داغونیه هم از نظر انتن دهی و هم تلفن نداره کلاو.. وجدانن اب و گاز هم نداره یه پا خط مقدمه. کلاهتونم افتاد نیایید بر دارید.

  2. مودم FD-i40 E1 از تراشه کوالکام سود می‌برد ولی مودم FD-i40 G1 دارای تراشه‌ای از شرکت ZTE است. احتمالا هم توسط یک شرکت چینی ساخته شده است.
    با سلام لطفا اصلاح بفرمایید مودم FD-i40 G1 دارای پردازنده کوال کام میباشد و اصلا ربطی به شرکت zte هم ندارد و ساخت شرکت گرین پکت میباشد موفق باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا