اخبار ایران

کاربران برای دور زدن فیلترینگ از مرورگرهای خاص استفاده می‌کنند

افزایش استفاده از برخی مرورگرهای ناشناخته در نیمه دوم سال ۱۴۰۱

گزارش ابر دراک نشان می‌دهد یکی از ترفندهای کاربران برای عبور از فیلترینگ در نیمه دوم سال ۱۴۰۱، استفاده از مرورگرهای فیلترشکن بوده است.

چند روز پیش، ابر دراک گزارشی از عملکرد خود و وضعیت اینترنت در سال ۱۴۰۱ منتشر کرد. ما بخش‌هایی از این گزارش که مربوط به رشد بازدیدهای اینستاگرام و تلگرام بود را منتشر کردیم.

یک بخش جالب و قابل توجه دیگر در این گزارش، افزایش استفاده از مرورگرهای خاص و ناشناخته در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ است. به طور ویژه، مرورگرهایی که ابزارهای فیلترینگ و دور زدن تحریم‌ها و محدودیت‌ها را دارند.

رشد استفاده از مرورگر فیلترشکن

به گزارش ابر دارک، در سال ۱۴۰۱، باز هم مرورگر کروم، انتخاب نخست کاربران ایرانی بوده است. گوگل کروم هم روی دسکتاپ و هم روی موبایل، بیشترین استفاده را داشته است؛ به‌ویژه گوشی‌های اندرویدی از این مرورگر وب زیاد استفاده کردند.

مرورگرهای سافاری، سامسونگ و گوگل در رتبه‌های بعدی هستند که به نوعی مرورگرهای بومی سیستم‌عامل‌های iOS و اندروید محسوب می‌شوند.

دور زدن فیلترینگ با مرورگر

اما پس از این مرورگرها، شاهد افزایش استفاده از مرورگرهای go-http و okhttp هستیم. مرورگرهای ناشناخته‌ای که حتی جلوتر از مرورگر Miui شیائومی قرار گرفتند و استفاده‌ای بیشتر از مرورگر اج مایکروسافت و اپرا دارند.

وقتی خوب به مزایای این مرورگرها توجه می‌کنیم؛ می‌بینیم مرورگر فیلترشکن هستند و قابلیت‌هایی دارند که اجازه می‌دهد کاربر فیلترینگ را دور بزند.

نه تنها این مرورگرها، بلکه در این ایام، افزونه‌های فیلترشکن نیز رواج یافتند و شاهد رشد استفاده از افزونه‌هایی مانند Free Vpn Chrome و ۱clickvpn یا افزونه‌های اپ‌های وی پی ان برای کروم بودیم.

مزیت این مرورگرها یا افزونه‌ها، سهولت استفاده برای دور زدن فیلترینگ، بدون نیاز به نصب نرم‌افزار شخص ثالث یا اعمال تنظیمات پیچیده روی گوشی و کامپیوتر بود.

مثلا ما در مطلب «ترفند ساده استفاده از یوتیوب و اینستاگرام بدون فیلترشکن» اشاره کردیم با نصب مرورگر وب UPX و UBrowser می‌توان تحت وب، برخی از شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده را باز کرد و دیگر نیازی به وی پی ان نداشت.

در این دوره برنامه‌هایی مانند اپلیکیشن v2rayNG در صدر دانلودها قرار گرفتند و پراکسی تلگرام، بیشترین متقاضی را داشت.

همان‌طور که گزارش‌های مختلف نشان می‌دهند استفاده از فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها در ماه‌های گذشته رشد وحشتناکی داشته است؛ نصب و استفاده از مرورگرها و افزونه‌های فیلترشکن نیز رشد کرده و حتی از مرورگرهای بومی گوشی‌ها پیشی گرفته است.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا