اخبار ایران

مخابرات پیروز دعوای افزایش تعرفه ثابت تلفن

وزارت ارتباطات، مصوبه ستاد تنظیم بازار برای افزایش تعرفه ثابت تلفن را ابلاغ کرد

سرانجام پس از چندین ماه کشمکش میان شرکت مخابرات ایران و شورای رقابت، وزارت ارتباطات مصوبه اجازه تعیین حداقل هزینه ماهانه برای تلفن ثابت شهری را به شرکت مخابرات ابلاغ کرد.

مصوبه شماره ۳۳۸ کمیسیون تنظیم مقررات درخصوص تعیین حداقل ماهانه هزینه تلفن ثابت از سوی وزارت ارتباطات به شرکت مخابرات ایران ابلاغ شد؛ این در حالی است که پیش از این رگولاتوری مصوبه دیگری در این رابطه به تصویب رسانده بود؛ اما ابلاغ نشد. در مصوبه جدید رگولاتوری، عددی به عنوان حداقل هزینه اعلام نشده و فرمولی ارائه شده است که براساس آن هزینه براساس دقایق مشخصی کارکرد تلفن ثابت، تعیین می‌شود. بدین ترتیب شرکت مخابرات ایران می‌تواند در سال‌های آینده، اعداد جدیدی برای حداقل هزینه، تعیین کند.

مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات با استناد به مصوبه ۴۶۶ شورای رقابت و اجازه ستاد تنظیم بازار تهیه شده این در حالی است که در هفته‌های اخیر شورای رقابت با افزایش هزینه تلفن ثابت مخالفت کرده و نمایندگان مجلس نیز با استناد به همین مخالفت، خواستار توقف افزایش هزینه‌ها شده‌اند.

آن‌طور که از مصوبه ۳۳۸ کمیسیون تنظیم مقررات برمی‌آید این کمیسیون در جلسات ۳۲۷ و ۳۳۱ خود در رابطه با تعیین حداقل قیمت ماهانه تلفن ثابت، تصمیماتی گرفته است. همچنین در نامه ستاد تنظیم بازار نیز به مصوبه ۳۲۷ کمیسیون تنظیم بازار اشاره شده؛ اما این مصوبه منتشر نشده است.

در مصوبه ۳۳۸ که در سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده، فرمولی برای تعیین هزینه تلفن ثابت ارائه شده است که براساس آن «سقف مبلغ صورت‌حساب ماهانه خدمات مکالمه صوتی هر یک از مشترکین تلفن ثابت (بدون احتساب استفاده از خدمات ارزش افزوده)، برابر با بیشینه مجموع حاصل‌ضرب دقایق خدمات مکالمه صوتی استفاده شده مشترک (به تفکیک مکالمات بین‌الملل، درون شبکه (استانی، بین استانی و همراه) و برون شبکه (به مقاصد همراه و ثابت)) در نرخ‌های متناظر هر یک از خدمات مکالمه صوتی مصوب کمیسیون و حاصل‌ضرب دقایق مکالمه (عام a) تعیین‌شده در جدول شماره یک برحسب مناطق ‌شهری و روستایی در نرخ مصوب کمیسیون برای هر دقیقه مکالمه درون شبکه درون استانی تعیین می‌شود.»

جدول مورد اشاره در این مصوبه پیش از این نیز منتشر شده بود:

افزایش تعرفه تلفن ثابت

نکته مهم در این جدول، معاف شدن تلفن‌های روستایی از پرداخت حداقل هزینه است. شرکت مخابرات ایران در پایان تابستان سال جاری نزدیک ۴ میلیون مشترک تلفن روستایی داشته است.

در ماده ۳ مصوبه کمیسیون، شرکت مخابرات موظف شده است درآمد حاصل از این بخش را «صرفاً برای سرمایه‌گذاری در امر ارتقای فناوری و توسعه شبکه ملی اطلاعات در چارچوب ماده ۶ این مصوبه اختصاص دهد.»

ماده ۶ عملا الحاقیه‌ای به تعهدات پروانه‌ای شرکت مخابرات ایران است که براساس آن مخابرات موظف است در سال ۱۴۰۲، پانصد هزار پورت و در سال ۱۴۰۳ یک میلیون پورت فیبرنوری، خارج از هشت شهر تهران، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز، شیراز، کرج و قم، نصب کند. بدین ترتیب مخابرات نیز به برنامه توسعه فیبر نوری وزارت ارتباطات پیوسته است.

همچنین در بخش دیگری از ماده ۶ مخابرات موظف شده است شبکه انتقال داخل استانی خود را به‌ گونه‌ای ارتقا دهد که «از ابتدای سال ۱۴۰۲ در همه استان‌های کشور، ظرفیت انتقال شهری و بین‌شهری (در محدوده استان) مورد نیاز دیگر دارندگان پروانه از سازمان، حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ درخواست آنها تامین شود.»

در تبصره این ماده تاکید شده است «زمان انجام این تعهد برای استان‌های اصفهان، خراسان‌رضوی و فارس، پایان سال اول مبادله الحاقیه و برای استان‌های تهران، آذربایجان‌شرقی، خوزستان، گیلان، قزوین، خراسان‌جنوبی، کرمان، یزد و چهارمحال‌ و‌ بختیاری، پایان سال دوم مبادله الحاقیه تعیین می‌شود.»

پیش از ماده ۶ و در ماده ۴ مخابرات موظف شده است «برای سال‌های بعد از سال ۱۴۰۰ با استقرار نظام حسابداری بهای تمام‌شده، نظام حسابداری خود را به نحوی اصلاح کند که هزینه تمام شده هر یک از خدمات را به تفکیک محاسبه و در صورت‌های مالی حسابرسی شده درج کند.» این موضوع در مصوبه شورای رقابت نیز بود؛ اما تاکنون اجرایی نشده و یکی از دلایل مخالفت نمایندگان مجلس با اجرای مصوبه اخیر نیز، همین نکته است.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا