فناوری

همه آن چه دوست داریم در ویندوز ۱۲ ببینیم

انتظارات کاربران ویندوز، فهرست طولانی است اما مایکروسافت کدام‌یک را بیشتر می‌پسندد؟

چه عیبی دارد فهرستی از آرزوها و انتظارات‌مان از ویندوز ۱۲ را منتشر کنیم؟ در مقاله «همه چیز درباره ویندوز ۱۲»؛ درباره ویژگی های ویندوز بعدی مایکروسافت صحبت کردیم و حالا می‌خواهیم پیش‌بینی کنیم چه ویژگی‌های دیگری خواهد داشت.

البته، با عرضه یک نسخه اصلی از ویندوز در راه، نمی‌توانیم جلوی تصور تمام تغییراتی که باید برای بهبود تجربه ویندوز ایجاد شود، را بگیریم.

درحالی‌که ما همه ما این شرکت محبوب و البته سیستم‌عامل ویندوز ۱۱ را دوست داریم، بدون شک، مایکروسافت می‌تواند بسیاری از تغییرات را در سیستم‌عامل ایجاد کند که بخش مهمی از آن‌ها روتین نرم‌افزاری در سال ۲۰۲۵ است.

به‌روزرسانی یکپارچه

یکی از تغییرات مهمی که مایکروسافت برای ویندوز ۱۱ اعلام کرد، این بود که به نصب به‌روزرسانی‌های کوچک در پس‌زمینه می پردازد تا فرآیند کلی کمتر اذیت‌کننده باشد.

اگرچه این تغییرات مورد استقبال قرار گرفته‌اند، اما فرآیند به اندازه کافی بی‌درنگ نیست. شما باید به‌روزرسانی‌ها را دانلود و نصب کنید، و سپس باید رایانه را راه‌اندازی مجدد کنید، که در این زمان رایانه بیشتر تغییرات مربوط به به‌روزرسانی را اعمال می‌کند.

بیشتر بخوانید: چگونه در ویندوز ۱۱ سرعت اینترنت را افزایش دهیم؟

مایکروسافت می‌تواند از ChromeOS و اندروید بیاموزد که به‌روزرسانی‌های بی‌درنگ ارائه می‌دهند که اکثر تغییرات در پس‌زمینه انجام می‌شود.

هرچند هنوز باید دستگاه را راه‌اندازی مجدد کنید، اما این تقریباً یک راه‌اندازی معمولی است که کامپیوتر شما با نصب به‌روزرسانی جدید مجدداً راه‌اندازی می‌شود.

ویندوز ۱۱ همچنان شما را مجبور به انتظار کرده و هنگامی که برای نصب به‌روزرسانی‌ها راه‌اندازی مجدد می‌کنید، مدتی سیستم از دسترس خارج است.

بهبود منوی ویجت‌ها

منوی ویجت در ویندوز ۱۱ از ظرفیت زیادی برخوردار است، اما تا کنون، مایکروسافت واقعاً آن طور که باید و شاید آن را کامل نکرده است.

برای بیش از یک سال، تنها ویجت‌های مبتنی بر وب ارائه شده توسط مایکروسافت پشتیبانی می‌شدند و منوی ابزار نیز پر از مقالات “اخبار” است که توسط Microsoft Start ارائه می‌شوند و به‌ندرت مفید یا کاربردی هستند. همچنین شما نمی‌توانید آنها را غیرفعال کنید.

به همین منظور، دو آرزویی برای ویجت‌ها در ویندوز ۱۱ داریم. اولاً، ما بیشتر گزینه‌های سفارشی‌سازی برای منوی ویجت می‌خواهیم.

کاربران باید بتوانند کاملاً پیش‌بینی‌کننده خبرها را غیرفعال کرده و تابلوی ابزار را به طور انحصاری برای ویجت‌ها استفاده کنند تا واقعاً برای آنها مفید باشد و از نوسانات بصری پرهیز کند.

بهبود منوی ویجت‌ها

علاوه بر این، برای کاربرانی که می‌خواهند اخبار را ببینند، بخش گجت ویندوز می‌تواند به‌عنوان یک خواننده خوراک خبر RSS عمل کند. اخیراً مایکروسافت یک ویژگی مشابه را مستقیماً در Microsoft Edge ایجاد کرده است و داشتن این قابلیت به طور مستقیم در ویندوز امکان دسترسی کاربران به اخبار و مقالات از منابعی که خودشان انتخاب می‌کنند، را آسان‌تر خواهد کرد.

درخواست دیگر این است که ویجت‌ها را به‌صورت مستقیم بر روی دسکتاپ ویندوز بیاوریم که در واقعیت نحوه کار ویجت‌ها در اندروید است.

بیشتر بخوانید: بزرگ‌ترین آپدیت ویندوز ۱۱ با هوش مصنوعی Copilot منتشر شد + آموزش دانلود و نصب

اگر ویجت‌ها را دارید، احتمالاً می‌خواهید به‌راحتی به اطلاعاتی که ارائه می‌دهند دسترسی داشته باشید و داشتن آنها به‌صورت مستقیم بر روی دسکتاپ به طور قابل‌توجهی در این زمینه کمک می‌کند.

ویندوز ویستا و ۷ از پیش این قابلیت را داشتند و در حالی که برای همه مناسب نیست، قطعاً می‌تواند مفید باشد. همچنین این چیزی است که اخیراً اپل با macOS Sonoma اعلام کرده است، بنابراین وقت آن رسیده که مایکروسافت هم این کار را انجام دهد.

سفارشی‌سازی منوی استارت پیشرفته

یکی از نقاط آزاردهنده بزرگ ویندوز این است که منوی شروع جدید پیچیده است و شما را مجبور می‌کند که از آن در طراحی دیفالت و بدون گزینه‌های سفارشی‌سازی زیاد استفاده کنید.

سفارشی‌سازی منوی استارت پیشرفته

درحالی‌که کاشی‌های زنده ویندوز ۱۰ برای همه مناسب نبودند، اما قطعاً داشتن یک منوی شروع قابل تغییر اندازه برای جای‌دهی تمام آیکون‌ها و برنامه‌هایی که می‌خواهید، مزایایی داشته و ما دوست داریم این قابلیت را دوباره ببینیم.

همچنین عالی خواهد بود که کنترل دقیق‌تری بر روی تعداد ردیف‌های موارد مهم و پیشنهادی که می‌خواهیم ببینیم داشته باشیم تا بتوانیم منوی شروع را بر اساس آنچه برای شما مفیدتر است تمرکز دهیم.

والپیپرهای زنده

تا پیش‌ازاین، بک‌گراند زنده به‌صورت مدت طولانی ویژگی‌ای از برخی سیستم‌عامل‌ها مانند اندروید یا macOS بوده‌اند، اما ویندوز ۱۱ این گزینه را به‌صورت پیش‌فرض ارائه نمی داد.

والپیپرهای زنده

درحالی‌که بسیاری از برنامه‌ها تصاویر پس‌زمینه متحرک برای ویندوز ۱۱ ارائه می‌کنند، عالی خواهد بود اگر سیستم‌عامل این قابلیت را از ابتدا به همراه تعدادی تصاویر متحرک به‌صورت پیش‌فرض ارائه داد.

به‌عنوان مثال، یک تصویر پس‌زمینه که رنگ آن به تغییر رنگ برای نمایش چرخه روز و شب در واقعیت مشابه باشد، می‌تواند جالب باشد. همچنین عالی خواهد بود اگر بتوانید به آسانی تصاویر GIF یا ویدئوهای خود را به‌عنوان پس‌زمینه تنظیم کنید.

انتظار یکپارچه شدن کنترل پنل و تنظیمات

از زمان عرضه ویندوز ۱۰ (و حتی تا حدودی ویندوز ۸)، مایکروسافت در حال تلاش برای انتقال تنظیمات از پنل کنترل به برنامه تنظیمات بوده است، اما هنوز کار تمام نشده است.

در ویندوز ۱۱، بسیاری از تنظیمات پیچیده‌تر هنوز نیازمند باز کردن پنل کنترل یا یکی از پنجره‌های کلاسیک آن هستند و واقعاً از یکپارچگی زبان طراحی کم می‌کنند.

انتظار یکپارچه شدن کنترل پنل و تنظیمات

به‌تدریج، ما در نسخه یازده پیشرفت‌های خوبی دیدیم، اما عالی می‌شود اگر مایکروسافت بتواند ویندوز ۱۲ را با حالتی عرضه کند که قابلیت های کامل‌تری نسبت به نسخه‌های قبلی داشته باشد.

حتی اگر برخی پنجره‌ها نتوانند به یک برنامه تلفیق شوند، بهتر است که مایکروسافت حداقل رابط کاربری را به گونه‌ای به‌روز کند که حداقل احساس یکپارچگی داشته باشد. به‌عنوان مثال، طراحان طرح‌های کاربری مدرن از مدیر دستگاه نمونه‌هایی ارائه کرده‌اند، و این یک گام در جهت درست است.

FancyZones

یکی از ویژگی‌های موردعلاقه ما در ویندوز ۱۱، Snap Layouts است که نمایش چندین برنامه به‌صورت هم‌زمان در تنظیمات مختلف را بسیار آسان‌تر کرد.

Snap Layouts چندین گزینه معرفی کرد که قبلاً ممکن نبود و این کار را آسان‌تر کرد تا پنجره‌های خود را به هر شکلی که ترجیح دهید تنظیم کنید، اما هنوز کمی محدودیت دارد.

نمی‌توانید به‌راحتی یک برنامه را در تنظیمات با دیگری جایگزین کنید و تلاش برای کشیدن یک پنجره به لبه‌های صفحه همیشه تضمین نمی‌کند که فضای موردنظر خود را بگیرد.

FancyZones

واقعاً مایکروسافت در حال حاضر راه‌حلی برای این مسئله دارد، اما به ویندوز ۱۱ ادغام نشده است. یک ویژگی به نام FancyZones به‌عنوان بخشی از مجموعه نرم‌افزاری PowerToys وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد تنظیمات سفارشی ایجاد کنید.

این به شما امکان تغییر اندازه تمامی مناطق را می‌دهد، ایجاد مناطق جدید و به خصوص می‌توانید با نگه‌داشتن کلید Shift و کشیدن پنجره، برنامه جدیدی را به هر یک از مناطقی که ایجاد کرده‌اید بکشید. این یک راه‌حل تقریباً کامل است و خیلی مفید است تا به محدودیت PowerToys محدود نشود.

علاوه بر اضافه‌کردن قابلیت‌های موجود FancyZones، مایکروسافت می‌تواند آن را بهتر با خود ویندوز ادغام کند.

به‌عنوان‌مثال، هنگام باز کردن “تسک ویو ” (Task View)، می‌توانید Snap Layout فعلی خود را در بالای صفحه مشاهده کنید و هر برنامه بازی را به اسلاتی که می‌خواهید بکشید. به این روش همچنین می‌توانید به‌راحتی بین Snap Layoutها جابه‌جا شوید.

آسان‌تر شدن حذف نرم‌افزارها

ویندوز ۸ برای اولین بار فروشگاه مایکروسافت را معرفی کرد و اگرچه در آن زمان خیلی جذاب نبود، اما یک مزیت بزرگ داشت.

برنامه‌ها برای فروشگاه مایکروسافت بسته‌بندی می‌شدند که به این معنی بود که می‌توانند به راحتی نصب و حذف شوند. کافی است دکمه حذف را بزنید و برنامه از کامپیوتر شما بدون مشکلات اضافی حذف می‌شود.

آسان‌تر شدن حذف نرم‌افزارها

هر چند این تجربه هنوز برای بیشتر برنامه‌های فروشگاه معتبر است و مایکروسافت همچنین برنامه‌های بسته‌بندی شده MSIX را معرفی کرده که در نظریه می‌توانید آنها را از هر جایی در اینترنت دانلود کنید، اما بیشتر برنامه‌ها هنوز از این قالب بسته‌بندی استفاده نمی‌کنند و با نصب‌کننده‌های سفارشی همراه می‌شوند.

همچنین به این معنی است که به نصب‌کننده‌های سفارشی نیاز دارند. اگر مایکروسافت توانایی یک تجربه حذف یکپارچه واقعی را ایجاد کند، این بهترین حالت ممکن خواهد بود.

تب‌های یونیورسال

Sets را به‌خاطر دارید؟ مایکروسافت این مورد را در سال ۲۰۱۷ برای ویندوز ۱۰ آزمایش کرد و قبل از حذف کامل، چند بار از بیلدهای اینسایدر اضافه و حذف شد.

اساساً همه برنامه‌های شما را در برگه‌ها قرار می‌دهد که می‌توانید آن‌ها را به هر شکلی که ترجیح می‌دهید برای ماندن در جریان کاری خود گروه‌بندی کنید.

اخیراً، مایکروسافت رویکرد متفاوتی را انتخاب کرده و به برخی از مهم‌ترین برنامه‌های خود، از جمله Windows Terminal، File Explorer و Notepad، ناوبری زبانه‌دار را اضافه کرده است.

بیشتر بخوانید: آموزش رفع اشکال قطعی شبکه و وای‌فای در ویندوز ۱۱

این قطعاً گامی در مسیر درست است، اما ما همچنان می‌خواهیم ست بازگردد. توانایی گروه‌بندی همه برنامه‌های مربوط به یک نوع فعالیت یا کار خاص بسیار منطقی و کاربردی است و زمانی که منوهای زیادی دارید می‌توانید آن‌ها را مدیریت کنید.

این تنها چیزی است که می‌توانیم در مورد ویندوز ۱۲ در حال حاضر بگوییم. حتی نام آن لزوماً در این مرحله مشخص نیست.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا