اخبار ایران

مدیرعامل ایرانسل: در حال رایزنی برای آنلاک شدن ۵G گوشی‌های اپل و سامسونگ مردم هستیم

مشکل اصلی توسعه 5G تامین لایسنس است

ایرانسل هم مانند همراه اول، سایت ۵G خود را به نمایشگاه تلکام ۲۰۲۱ آورده بود و تست‌های سرعت نشان می‌دادند گوشی‌های شیائومی و هواوی با سرعت ۸۰۰ مگابیت بر ثانیه به آن وصل می‌شوند ولی گوشی‌های اپل و سامسونگ به خاطر لاک بودن ۵G آن‌ها به روی ایران، قابلیت اتصال به این سایت ۵G را نداشتند.

مدیرعامل ایرانسل هم می‌گوید مشکل بزرگ توسعه ۵G در ایران، بحث تجهیزات و سرمایه‌گذاری نیست؛ بلکه بحث لایسنس‌ها است.

بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل در گفت‌وگو با پیوست می‌گوید: «۵G وارد کشور شده است و در آینده نیز توسعه پیدا می‌کند. در بحث تامین تجهیزات مشکلی نداریم اما در بحث لایسنس مشکلاتی داریم.»

مدیرعامل ایرانسل نقش تحریم‌ها در عدم توسعه و استفاده از ۵G را بسیار زیاد و تاثیرگذار می‌داند:

«یکی از حوزه‌هایی که تحریم هستیم حوزه فناوری‌های جدید از جمله نسل پنج اینترنت است. بعضی از وندورها هم به خاطر همین فناوری‌ها در لیست تحریم قرار گرفته‌اند تا اجازه واگذاری فناوری به کشورهای دیگر را نداشته باشند. در این مدت‌ فعالیت‌هایی انجام شده است و زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده‌ایم. تعدادی از سایت‌ها هم روشن شده است. در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۱ هم سایت ۵G ایرانسل سرعت ۸۰۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه داد.»

در حال رایزنی برای آنلاک شدن قابلیت ۵G گوشی‌ها هستیم

عباسی آرند در پاسخ به سوالی مبتنی بر اینکه چه زمانی مردم می‌توانند به اینترنت ۵G وصل شوند؛ توضیح داده:

« یکی اینکه بتوانیم تعداد زیادی سایت در سطح شهر نصب کنیم و دیگر اینکه گوشی‌هایی که در دسترس مردم است بتوانند از این فناوری استفاده کنند. به دلیل تحریم‌ها، قابلیت ۵G گوشی‌های در دست مردم لاک شده است و در حال رایزنی برای آن‌لاک شدن این قابلیت به خصوص در مورد برندهایی مانند اپل و سامسونگ هستیم. قطعاً این قضیه به مرور برطرف خواهد شد.»

عباسی در مورد باند فرکانسی ۳۵۰۰ نیز گفت: باند فرکانسی ۳۵۰۰ را در اختیار داریم اما وزارتخانه باید بخش جدیدی را واگذار کند که در برنامه‌های وزارتخانه مد نظر قرار گرفته است.

در اوایل سال آینده تعرفه‌های موبایل اصلاح می‌شوند

او درباره قیمت اینترنت ۵G و اصلاح تعرفه‌ها نیز امیدوار است هرچه زودتر اتفاقات مثبتی برای اپراتورها بیفتد:

«پایین نگه داشتن تعرفه‌ برای همه حوزه‌های سرمایه‌گذاری و نه فقط ۵G مشکل ایجاد کرده است. اپراتور برای اینکه بتواند متناسب با نیاز و فناوری‌های جدید، شبکه را توسعه دهد باید سرمایه‌گذاری کند و سرمایه‌گذاری هم از محل درآمد است. درآمد اپراتورها ریالی و به مقدار زیادی از سرمایه‌گذاری ارزی است. با وجود این، تعرفه‌ها ثابت مانده و این مساله به توان اقتصادی اپراتورها آسیب می‌زند. این اتفاق در مورد فیبرنوری هم رخ داده است.»

او اظهار امیدواری کرد: «وزارت ارتباطات دولت سیزدهم در اصلاح تعرفه‌ها همراه است و فکر می‌کنم تعرفه‌ها از اوایل سال آینده اصلاح شود تا توان سرمایه‌گذاری اپراتورها بهبود پیدا کند.»

تا کنون ایرانسل ۱۴ سایت ۵G و همراه اول ۵ سایت ۵G و مبین‌نت یک سایت فایوجی راه‌اندازی کردند ولی نمی‌توان گفت توسعه ۵G در ایران ادامه دارد؛ چون این بازیگران اصلی به مشکلاتی مانند لاک بودن ۵G گوشی‌های سامسونگ و اپل، باند فرکانسی و سرمایه‌گذاری برخوردند.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا