همراه اول در نمایشگاه الکامپ ۲۶ از مودمهای 5G خود رونمایی کرده و قرار است طی چند ماه آینده وارد بازار شوند.
سه مودم روتر 5G همراه اول از نوع رومیزی بوده و از همه سیمکارتها و اپراتورها پشتیبانی میکنند. این سه مودم رد ردههای مختلف و از سه شرکت سازنده تجهیزات شبکه هستند.
امروز و در بازدید از نمایشگاه الکامپ و غرفه همراه اول، چند مودم جدید با شکل و شمایل مودمهای فایوجی نظرم را جلب کرد.
نزدیکتر که رفتم و با پرس و جویی که از مسئول غرفه کردم؛ فهمیدم همراه اول میخواهد تا چند ماه آینده سه مودم 5G روانه بازار کند.
اگرچه همراه اول اطلاعات زیادی درباره این مودمها نداده بود ولی از روی تصاویر و برخی مشخصات، میتوان فهمید هریک از این مودمها در چه سطحی هستند. باهم نگاهی به هریک از این سه مودم میاندازیم:
مودم NECTON 5G
اولین و بزرگترین مودم روتر 5G همراه اول از برند NECTON است.
مودمی با پردازنده اسنپدراگون X55، چهار گیگابایت رم و چهار گیگابایت حافظه فلش که دارای درگاههای شبکه زیادی است و احتمالا برای کسبوکارها مناسبتر است.
این مودم از ۴ درگاه شبکه LAN هزار مگابیتی، درگاه WAN، درگاه USB و درگاه RJ11 برخوردار است و از وایفای ۵ دو بانده با پروتکل رمزنگاری WPA2 سود میبرد.
این مودم میتواند سرعتی تا ۷ گیگابایت روی 5G برای دانلود و ۳ گیگابایت برای آپلود بدهد و از MIMO 8×8 به همراه امواج رادیویی زیر ۶ گیگاهرتز و میلیمتری پشتیبانی میکند.
روی شبکه 4G LTE سرعت دانلود مودم Necton 5G به ۲.۵ گیگابیت و آپلود ۳۱۶ مگابیت میرسد.
مزیت بزرگ این مودم، پشتیبانی از همه باندهای فرکانسی FDD و TDD است.
مودم هواوی H155
دومین مودم 5G همراه اول که امروز در غرفه این اپراتور مشاهده شد؛ مودم هواوی H155 یا 5G CPE Pro است. مودمی برای اتصال به شبکههای 5G / LTE که سرعت چندان بالایی ندارد ولی برای مصارف خانگی در ایران کافی است.
حداکثر سرعت دانلود این مودم روی 5G به ۱.۶۵ گیگابیت بر ثانیه میرسد و سرعت آپلود ۲۵۰ مگابیت است.
روی شبکه LTE سرعت دانلود حداکثر به ۱.۶ گیگابیت بر ثانیه و آپلود به ۱۵۰ مگابیت میرسد.
مودم هواوی H155 از وایفای ۶ دو بانده با MIMO 2×2 و سرعت ۵۱۰۰ مگابیت سود میبرد.
پردازنده این مودم Balong 5000 است که یکی از بهترین پردازندههای فایوجی برای مودمهای رومیزی است.
دارای یک درگاه شبکه WAN و یک درگاه LAN گیگابیتی است و در برخی مدلها (نه همراه اول) یک درگاه RJ11 هم دارد.
نظر شما درباره این مودم چیست؟ مودمهای هواوی H112 و H221 نیز در بازار ایران هستند که عمودتا گرانقیمت بوده و دور از دسترس کاربران!
مودم گرین پکت D5H-EA20
مودم سومی که امروز دیدیم؛ ظاهری متفاوت با دو مودم دیگر دارد و از چندین آنتن خارجی برخوردار است.
مودمهای گرین پکت در بازار ایران خوشنام هستند و مودم 5G گرین پکت D5H-EA20 یکی از بهترین مودمهای فایوجی این شرکت است.
این مودم از پردازنده مدیاتک سود برده و حداکثر سرعت آن به ۳.۶ گیگابیت میرسد.
وایفای ۶، شش آنتن خارجی و درگاههای شبکه گیگابیتی از دیگر مشخصات آن هستند.
اپراتور زین عراق یکی از مشتریان بزرگ مودم گرین پکت D5H است.
قیمت مودمهای 5G همراه اول
همراه اول هنوز قیمت نهایی مودمهای 5G خود را اعلام نکرده است ولی اینطور که مسئولان غرفه 5G همراه اول میگفتند؛ قیمت این مودمها پایین نیست و بالای ۱۰ میلیون تومان و حتی تا ۲۰ میلیون تومان میرسد.
هماکنون، مودمهای 5G با قیمت ۲۰ میلیون تومان در بازار داریم ولی کاربران ترجیح میدهند مودمهای ارزانتری مانند du KJ33 یا زد ال تی X21 یا مودم بسیار خوب اوپو ۵G CPE T1a را خریداری کنند.
بعید است همراه اول مودمی با قیمت ۲۰ میلیون تومان بدهد ولی باید چند ماه دیگر منتظر بمانیم و ببنیم ابتدا کدام مدل مودم 5G را و با چه قیمتی عرضه میکند.
نظر شما درباره این مودمهای جدید همراه اول چیست؟ به نظر شما ارزش خرید دارند؟ مشخصات مودمها را کنار بگذاریم؛ آیا کاربران ایرانی حاضر هستند ۲۰ میلیون تومان برای مودم فایوجی با این وضعیت اینترنت ایران بدهند؟
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.