نقد و بررسی

بررسی روتر شیائومی AC2350: با کمی پول وای‌فای خانگی خود را به‌روز کنید

روترهای در بازار شبکه ایران مهجور و بی‌خاطرخواه هستند. مردم بیشتر مودم روترها را دوست دارند یا پول خرید یک مودم و یک روتر جداگانه را ندارند.

در کشورهای پیشرفته، مردم از مودم فقط برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند و برای وای‌فای یک روتر خوب و پرقدرت می‌گیرند. آن‌ها به روتر بیشتر از مودم اهمیت می‌دهند. به همین دلیل است که شرکت‌های سازنده تجهیزات شبکه، در سال ۱۰ مدل روتر پرقدرت و پرچم‌دار معرفی می‌کنند و در کنارش ۱ یا ۲ مدل مودم روتر وارد بازار خواهند کرد.

اما در ایران همه به همان وای‌فای مودم وصل می‌شوند که غالبا ضعیف، تک باند، بدون فناوری‌های به‌روز و امکانات قابل قبول برای یک شبکه بی‌سیم خانگی در سال‌های اخیر است.

چرا باید روتر بخریم؟

ما امروز نیاز به روترهایی داریم که بتوانند دیتا را استریم کنند؛ چون دائما در حال استریم صدا و تصویر و ویديو و بازی هستیم. فقط روترها می‌توانند از پس این کار برآیند و مودم‌ها فقط درگاهی برای اتصال روتر به اینترنت هستند.

ما نیاز به دستگاه‌هایی داریم که بتوانند همزمان از چندین گوشی موبایل، تبلت، لپ‌تاپ، پی‌سی، تلویزیون، کنسول بازی، ست آپ باکس، دوربین امنیتی، سنسورهای محیطی و پخش‌کننده‌ها پشتیبانی کند و برای هر یک، لینک با پهنای‌باند بالایی در نظر بگیرد. در هر خانه، همزمان چند نفر دارند در اینستاگرام، تلگرام و واتساپ پرسه می‌زنند و همه این‌ها نیاز به پردازش و استریم و پهنای‌باند دارند. این کارها را فقط روترها می‌کنند و کمتر مودمی می‌تواند چنین قابلیت‌هایی داشته باشد.

به هر حال، در ایران اصلا استقبالی از روترها نمی‌شود. شاید یک دلیل عمده آن، گران بودن روترهای نسل جدید و رده بالا باشد. روترهای شرکت‌هایی مانند ایسوس، نت‌گیر، دی‌لینک، تی‌پی‌لینک و لینک‌سیس دور از دسترس کاربران عادی هستند.

اما خوش‌بختانه، در سال‌های اخیر، شرکت‌های چینی به سوی تولید و عرضه روترهای به‌روز و قدرتمند ولی با قیمت‌های مناسب حرکت کردند. شیائومی، هواوی، آنر و چند شرکت دیگر روترهای با کیفیت خوب و امکانات مناسب ولی ارزان تولید می‌کنند.

برخی از این روترها وارد بازار ایران شدند. در سایت شبکه‌چی، چندین نوبت درباره این روترها صحبت و یک راهنمای خرید روترهای شیائومی منتشر کردیم.

یکی از این روترهای رده بالای شیائومی به نام AC2350 Mi Alot، بیش از یک سال است که وارد بازار ایران شده و یکی از رده بالاترین روترهای دو بانده نسل جدید این شرکت محسوب می‌شود. پیش‌تر، یک مقاله معرفی کوتاه روتر شیائومی AC2350 Mi Alot را منتشر کرده بودیم.

در آن زمان، قیمت این روتر ۲ میلیون تومان بود ولی این روزها (بهمن ۹۹) می‌توانید آن را با قیمت‌های بسیار پایین‌تر و در حدود ۱ میلیون تومان تا ۱.۲۰۰ میلیون تومان خریداری کنید.

در یک بررسی کوتاه، می‌خواهیم مزایا و معایب این روتر را مرور کنیم تا دوباره به این حرف برسیم که چرا این روتر واقعا ارزش خرید دارد؛ حتی بهتر است به جای یک مودم رده بالا، این روتر را بخریم.

چه روتری داریم می‌خریم؟

روتر AC2350 Mi Alot خفن‌ترین محصول شیائومی نیست. این شرکت غول چینی چندین روتر پرچم‌دار به نام‌های AIoT Router AX3600 و Router AX1800 و Redmi AX5 دارد ولی تفاوت بزرگ روتر AC2350 Mi Alot با آن‌ها در نسخه استاندارد وای‌فای است.

روترهای گفته شده از نسل وای‌فای ۶ هستند ولی روتر AC2350 Mi Alot به نسل وای‌فای ۵ یا ۸۰۲.۱۱ac تعلق دارد. یعنی شما با خرید روتر AC2350 Mi Alot، محصولی کاملا به‌روز و نسل جدید خریداری نکردید؛ اگرچه در ایران همین روترهای دو بانده وای‌فای ۵ به نوعی نسل جدید هستند؛ چون هنوز داریم از روترهای تک بانده سری N استفاده می‌کنیم.

ولی شاید بخواهید یک روتر وای‌فای ۶ و نسل جدید بخرید و حالا که می‌خواهید پولی برای خرید روتری به‌روز بدهید؛ روتری دو نسل پیش نخرید. وای‌فای ۶ در پوشش آنتن‌دهی، سرعت، مصرف باتری و برخی مشخصات جزئی دیگر بهتر از وای‌فای ۵ است.

مشخصات اصلی روتر AC2350 Mi Alot:

پردازنده: کوالکام

حافظه رم: ۱۲۸ مگابایت

حافظه فلش یا رام: ۱۶ مگابایت

دو بانده: ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز

استاندارد: ۸۰۲.۱۱a/b/g/n/ac

روتری که برای بازار چین ارائه می‌شود با روتری که برای بازارهای بین‌المللی بسته‌بندی و عرضه شده است؛ کمی متفاوت است. در جعبه دستگاه، علاوه بر خود روتر، آداپتور برق و کابل شبکه و دفترچه راهنمای انگلیسی را می‌بینید.

طراحی: مینیمال و خوش ساخت

در دو رنگ مشکی و سفید عرضه می‌شود ولی در بازارهای بین‌المللی بیشتر مدل مشکی رنگ را دیدیم. مانند همه روترهای ساخت شیائومی، روتر AC2350 هم طراحی مینیمال و زیبایی دارد.

باکس اصلی مستطیلی شکل است و ۷ آنتن خارجی در اطراف آن چیده شده‌اند. در هر کناره روتر ۲ آنتن و در پنل پشتی هم ۳ آنتن نصب شده است. آنتن‌ها جداشدنی نیستند ولی می‌توانید در زاویه‌های مختلفی آن‌ها را تنظیم کنید. سه آنتن برای باند رادیویی ۲.۴ گیگاهرتز و چهار آنتن برای باند رادیویی ۵ گیگاهرتز اختصاص داده شده است.

کیفیت بدنه بسیار خوب است و از پلاستیک مقاوم در برابر ضربه و خط و خش ساخته شدند. وقتی روتر را در دست بگیرید؛ کیفیت بالای ساخت آن را حس خواهید کرد. تعداد زیادی شیار یا سوراخ در بالا و پایین بدنه روتر برای تهویه هوا دیده می‌شود. این سوراخ‌ها ما را امیدوار می‌کنند که سیستم خنک‌کننده روتر عالی عمل می‌کند و با مشکل گرم و داغ شدن بیش از حد دستگاه روبرو نمی‌شویم.

در پنل جلویی روتر می‌توانید آرم شیائومی و نام روتر AC2350 Mi Alot را به همراه چراغ‌های LED اینترنت و سیستم ببینید.

در پنل پشتی هم می‌توانید کلید ریست، سوکت آداپتور برق، چهار درگاه شبکه مشکی رنگ و زیبا و اندازه نسبتا کوچک خواهید دید. اولین درگاه شبکه از سمت چپ برای مصارف WAN و سه درگاه دیگر برای LAN است. همه درگاه‌ها هزار مگابیتی هستند.

بنابراین، در این روتر خبری از درگاه USB نیست که شاید بزرگ‌ترین ضعف آن باشد. همین‌طور، شیائومی هیچ‌گونه کلیدی برای روشن/خاموش دستگاه، باندهای رادیویی وای‌فای و قابلیت‌های دیگر در نظر نگرفته است.

مشخصات فنی: در حد پرچم‌دار

AIoT Router AC2350 یک روتر با قابلیت MU-MIMO است. گفتیم از نسل وای‌فای ۵ و در رده AC2350 است. روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۴۵۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگابایت سرعت ۱۷۳۳ مگابیت به دست می‌دهد. قابلیت اصلی روترهای دوبانده نسل وای‌فای ۵ همین است که روی هر دو فرکانس می‌توانید سرعت بالایی داشته باشید؛ به‌ویژه روی باند ۵ گیگاهرتز که برای استریم ویدئو، بازی آنلاین و کارهای سنگین پردازشی روی اینترنت مناسب است.

اگر روتر وای‌فای ۶ شیائومی را بخرید؛ روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۵۷۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۲۴۰۰ مگابیت خواهید داشت.

شیائومی برای این روتر اپلیکیشن Mi Fi-Wi را ارائه داده است. بسیاری از تنظیمات روتر را می‌توانید به سادگی از طریق گوشی تلفن همراه و راه دور انجام دهید.

یکی از ویژگی‌های اصلی روترهای شیائومی به AIoT smart antenna اجازه می‌دهد دستگاه‌های این شرکت به طور خودکار به روتر و وای‌فای وصل شوند. از انواع پریزهای برق هوشمند بگیرید تا دوربین‌ها، سنسورها، لامپ‌ها، سوئیچ‌ها، کتری برق و چیزهای دیگر!

تست و ارزیابی: سرعتی فراتر از انتظار

در تست‌های وای‌فای، سرعت دانلود باند ۵ گیگاهرتز حدود ۴۷۰ مگابیت است. البته، در برخی تست‌ها این سرعت تا ۶۴۰ مگابیت برای آپلود افزایش پیدا می‌کند که نشان می‌دهد پهنای‌باند روتر اجازه انتقال چنین دیتایی را می‌دهد. این سرعت‌ها در فاصله ۱۵ متری روتر به دست آمده است.

در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز هم سرعت دانلود ۶۲ مگابیت و آپلود ۸۱ مگابیت به دست می‌آید که باز نسبت به سرعت متوسط این فرکانس در روترهای دیگر، سرعت بالایی است.

این تست‌ها نشان می‌دهند باید روی سرعت بالای این روتر حساب ویژه‌ای باز کنید. قدرت آنتن‌دهی روتر برای یک خانه حدود ۱۵۰ متری مناسب است. به راحتی و در فاصله ۳۰ تا ۳۵ متری روتر هنوز می‌توانید سرعت بالایی روی وای‌فای داشته باشید.

ارزش خرید: بهترین فرصت برای ارتقای وای‌فای خانگی

بهترین گزینه برای اتصال به مودم‌های VDSL یا FTTH و استفاده از یک سرعت اینترنت بالا روی وای‌فای است.

با در نظر گرفتن قیمت این روتر که بین ۱ تا ۱.۲۰۰ میلیون تومان است؛ نه تنها ارزش خرید دارد؛ بلکه شما می‌توانید از یک فرصت طلایی برای به‌روزرسانی شبکه وای‌فای خود استفاده کنید یا نقاط کور وای‌فای خانه خود را پوشش دهید.

با این قیمت می‌توانید از شرکت‌های دیگر روترهایی AC1200 یا نهایتا AC1750 خریداری کنید اما اکنون یک روتر AC2350 با کیفیت ساخت خوب و کارایی بالا خریداری خواهد کرد.

اگر مودم یا اینترنت با سرعت پایینی دارید؛ باز می‌توانید با خرید این روتر و اتصال آن به مودم، می‌توانید سرعت اینترنت بیشتری برای انتقال داده داشته باشید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫5 دیدگاه ها

  1. سلام جناب محمد زاده با تشکر از مطالب خوب و کاربردی شما یه سوالی که داشتم اینه که از این روتز برای تقویت مودم های ۴ جی مثل TFi60 هم میشه استفاده کرد؟ اگر بله یه لینک آموزش در مورد روش اینکار لطف میکنید؟ تشکر

    1. سلام
      بله اتفاقا یکی از مصارف این روترها، اتصال به مودم‌های فورجی رومیزی برای تقویت وای‌فای آن‌ها است. در خارج از ایران زیاد این کار را انجام می‌دهند.
      کافی است با یک کابل شبکه، مودم را به روتر وصل کنید. یک سر کابل باید در درگاه LAN مودم باشد و سر دیگر کابل در درگاه WAN روتر. به همین راحتی می‌توان اینترنت را روی روتر به اشتراک گذاشت.

      1. درود. فط سوالی که هست اینه که من از یک ریپیتر برای تقویت این مودم در منزل استفتده میکنم (طراحی خانه به صورتی است که فاصله مودم با اتاقها زیاده به صورت طولی) .
        با وجود این روتر باز هم ریپیتر رو متصل کنم یا فکر میکنید نیازی نیست؟
        و سوال دوم این مودم رو در دیجی پیدا نکردم.امگان داره بفرمایید چه فروشگاههایی موجود دارن؟
        تشکر از وقتی که میگذارید

        1. سلام
          فروشگاه‌هایی که محصولات شیائومی را می‌فروشند این مودم را دارند.
          در ایمالز و ترب هم سرچ کنید شرکت‌های فروشنده آن را پیدا خواهید کرد.
          طراحی خانه تاثیر زیادی روی کیفیت وای‌فای روتر دارد. اگر فقط یک دیوار بین روتر و شما باشد؛ احتمالا کیفیت وای‌فای خوبی بدهد و دیگر نیازی به رپیتر نداشته باشید

  2. با این وضعیت اینترنت ثابت همون وای فای مودم زیادم هست متاسفانه ، طرف نمیاد واسه نت adsl هشت مگابیت روتر گیگابیتی بخره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا